Tot a punt pel retorn de l’NBA

La lliga americana de bàsquet es reprendrà al complex de Disney World

Quatre mesos i dues setmanes sense NBA han estat una autèntica tortura, especialment pels amants de l’esport de la pilota rugosa i la cistella. Ha plogut moltíssim des del darrer Dallas Mavericks-Denver Nuggets, partit amb el qual es va arribar a la suspensió cautelar de la lliga de bàsquet per culpa del coronavirus. Ara però, New Orleans Pelicans i Utah Jazz estan preparats per donar el segon tret de sortida a la que molts consideren que és la millor competició basquetbolística del món. També destaca el derbi de Los Angeles entre Lakers i Clippers.

El retorn de l’NBA ha estat llarg, complicat i ha requerit una enginyeria a l’alçada de les més grans construccions. La solució per la qual han optat els encarregats de tirar endavant aquest projecte ha estat confinar tots els jugadors a l’enorme complex de Disney World d’Orlando. Un cop allà, tots ells han estat testats del coronavirus i quan els resultats han estat positius en la seva totalitat, han començat partits amistosos que els han anat conduint cap a la gran reestrena.

Cal recordar que els Estats Units, un país amb un president com Donald Trump que ha negat l’impacte de la Covid-19 per activa i per passiva i que no ha imposat grans mesures, encara continuen profundament sacsejats per la pandèmia mundial. Els morts es compten per centenars de milers i la corba encara és lluny d’ésser aplanada. Tot i això, les mesures de confinament no estan a l’agenda del màxim mandatari dels Estats Units i la mascareta fa poc que ha començat a ser una mera recomanació. El retorn de l’NBA pot relaxar els ciutadans, animar-los, donar-los sensació de normalitat… però no és res més que un pedaç.

Més informació

Nou comentari