Renato Sanches empeny Portugal a les semifinals (1-1)

Portugal ja és a les semifinals de l’Eurocopa. I hi és sense haver presentat un futbol atractiu des que va començar el torneig el 10 de juny passat. Aquest dijous, els teòricament liderats per Cristiano Ronaldo van derrotar Polònia després d’una pròrroga extenuant i d’uns llançament de penal on els portuguesos no n’han fallat cap (1-1).

De fet, la selecció portuguesa no ha aconseguit acabar els noranta minuts de cap partit amb victòria. Únicament davant Croàcia, a la pròrroga dels vuitens de final, els de Fernando Santos van fer un gol més que el seu rival. En cinc enfrontaments, cinc empats, sense brillantor i mostrant una manca de consistència preocupant, amb fortuna i amb la precisió dels llançament de penal.

Aquest dijous, davant Polònia, Cristiano Ronaldo va desaparèixer i va cedir el relleu de guia al joveníssim Renato Sanches. El nou fitxatge del Bayern de Munic, de 18 anys, va conduir la seva selecció amb una potència física i una clarividència dignes d’un excepcional i veterà jugador. Després de l’horrorós inici portuguès i del gol de Robert Lewandowski, Sanches va aturar les embestides poloneses amb una total intenció de mantenir la pilota i de moure-la de manera intel·ligent per evitar els atacs constants del seu rival.

La promesa portuguesa va aconseguir, a més, empatar el partit amb un gran xut des de la frontal de l’àrea, que va servir per acabar els noranta minuts amb empat i per donar opcions al seu equip de classificar-se per les semifinals en el temps suplementari, que va acabar sense gols. Als penals, el mateix Renato Sanches va demostrar la seva sang freda, valentia i qualitat, de la mateixa manera que ho van fer Cristiano Ronaldo, Moutinho, Nani i Quaresma, per aconseguir el pas a les semifinals, on es veuran les cares amb el guanyador del Gal·les-Bèlgica, que es disputa aquest divendres.