Remuntada del Barça que l’apropa a la final de l’ACB (76-70)

El Barça ha aconseguit superar el Tecnyconta Saragossa per 76-70 en el segon partit de les semifinals de la Lliga ACB. En un matx que no ha tingut res a veure amb el primer de la sèrie i marcat per una gran igualtat, una segona part excelsa dels homes de Pesic, sobretot en defensa, els ha permès posar-se 2-0 i apropar-se a la final de la Lliga ACB. Heurtel, amb 21 punts, ha estat el principal artífex de la victòria blaugrana, ben acompanyat per Hanga i Tomic amb 10 cadascú.

Només Tomic i Heurtel han pogut amb la rocosa defensa del Saragossa a la primera part

El Tecnyconta Saragossa s’ha presentat al Palau amb la intenció de demostrar que la històrica derrota del passat divendres per 42 punts va ser només una ensopegada i que tenen equip per plantar cara al Barça. Els aragonesos han començat el partit molt intensos en defensa i poderosos en el rebot per mitjà de Nemanja Radovic, que n’ha capturat sis només el primer quart. A més, l’equip culer no ha pogut aturar l’encert ofensiu d’un Okoye que ha acabat els primers deu minuts amb vuit punts. D’altra banda, el Barça ha estat molt imprecís i només s’ha mantingut en el partit en el primer període gràcies a la capacitat anotadora de Tomic en el pick and roll, que ha aconseguit reduir el primer parcial a un 14-21.

En el segon quart, el Barça ha comptat amb l’aparició estel·lar en els primers instants del francès Thomas Heurtel, que ha anotat dos triples i vuit punts consecutius per apropar l’equip de Pesic en el marcador. Tot i això, s’ha tractat només d’un miratge, ja que un Saragossa molt centrat en defensa no ha permès pràcticament cap facilitat als culers. Una esmaixada de Tomic a dos minuts per arribar al descans ha fet despertar el Palau Blaugrana i ha servit com a punt d’inflexió per als culers, que han jugat els seus millors minuts i han marxat als vestidors amb bones sensacions i només quatre punts per sota (36-40).

Reacció d’equip campió

El discurs de Pesic als seus jugadors en el vestuari ha funcionat, ja que els blaugrana han saltat a la pista en el tercer quart amb una mentalitat totalment diferent; rocosos en defensa, amb la idea de córrer al contraatac sempre que ha estat possible i amb un moviment de pilota elèctric. Aquest canvi de xip ha agradat al Palau, i així ho han demostrat els aficionats de forma eixordadora. A quatre minuts per finalitzar el tercer quart, el Barça ha aconseguit avançar-se al marcador per primera vegada en tot el matx (51-49). Els blaugrana no han abaixat el ritme i han arribat a l’últim període amb deu punts d’avantatge (61-51).

Tot i que l’equip aragonès ha fet créixer els nervis dels afeccionats blaugrana en l’últim quart i s’han posat a només tres punts quan faltaven tres minuts pel final, un Barça confiat i millor físicament ha tancat el partit des de la defensa i amb un Hanga que ha finalitzat en els últims instants de forma contundent dos contraatacs per posar el 2-0 a la sèrie i permetre a l’equip entrenat per Pesic mantenir el factor pista.

Ara, la sèrie viatja a Saragossa, on l’equip culer només necessita una victòria més per tornar a una final de la Lliga ACB que no juga des de la temporada 2015/16. El proper dimarts, a les 21h al pavelló Príncipe Felipe, els culers tindran la seva primera oportunitat de classificar-se i poder lluitar per ser campions.