Rècord masculí i femení a la Marató de Barcelona
Kiftu Tahir, guanyadora de la Marató de Barcelona en categoria femenina.
Kiftu Tahir, guanyadora de la Marató de Barcelona en categoria femenina. | EFE

Alemu Bekele, en categoria masculina, i Kiftu Tahi, en la femenina, han estat els grans guanyadors de la Zurich Marató de Barcelona d’enguany. Els atletes de Bahrein i Etiòpia, respectivament, han superat els rècords de la prova en les seves modalitats: el primer ha necessitat 2 hores, 6 minuts i 4 segons per travessar la meta, mentre que la segona ho ha fet amb 2 hores, 24 minuts i 44 segons.

Bekele ha rebaixat en un minut i 26 segons el rècord que Jackson Kotut va establir el 2010 (2h07’30”). El kenyà també ha participat aquest any, però no ha pogut lluitar per la victòria. Tahir, per la seva banda, ha guanyat amb rècord, però amb menys marge –només vint segons– respecte a la marca que Helen Bekele va fer el 2017 (2h25’04”)

La Marató de Barcelona ha aplegat més de 17.000 atletes (17.465, concretament), un 2% més que l’edició de l’any passat. El percentatge de dones ha estat del 20%, una bona xifra que, evidentment, s’ha de millorar. Les condicions ideals per córrer (14 graus, 67% d’humitat i manca de vent) i els canvis de l’organització en el circuit, amb trams més suavitzats han ajudat a viure la Marató barcelonina més ràpida de la història.