Món Esport
Rafa Nadal aixeca el novè Comte de Godó
  • CA

Rafa Nadal ha aconseguit el títol número 49 en terra batuda en la seva carrera com a tenista després de derrotar, en un partit molt igualat i amb una durada de dues hores i quatre minuts, el japonès Kei Nishikori en la final de l’Open Banc Sabadell Trofeu Comte de Godó (6-4, 7-5).

El manacorí s’ha imposat al nipó després d’un emocionant partit en la terra batuda del Tènis Barcelona, en la qual Nishikori ja havia guanyat en les dues finals anteriorment disputades i on Nadal no vencia des del 2013, precisament des que el mateix tenista japonès s’endugués els títols de 2014 i 2015.

Contràriament a l’habitual, Nishikori ha patit cert nerviosisme davant un Nadal que s’ha mostrat sòlid en les pujades a la xarxa i que l’ha aguantat en moments d’alta velocitat, l’especialitat per excel·lència del sisè classificat del rànquing ATP. 

L’intercanvi de cops entre l’un i l’altre, amb el japonès aprofitant l’habilitat en el revés, ha acabat amb un primer set adjudicat per Nadal (6-4) i amb Nishikori cansat, que feia entreveure el que podria acabar succeint en el tram final del segon, unes sospites que s’han acabat confirmant.

El segon set ha estat similar al primer, amb molt bona actitud per part dels dos tenistes i amb un Nadal disposat a confirmar el seu retorn a l’elit dels campions, després de guanyar diumenge passat el primer títol de la temporada, a Montecarlo. Amb 4-2 favorable al manacorí i amb pilota de partit, Nishikori ha aconseguit trencar la dinàmica i evitar el triomf del seu rival, amb remuntada inclosa i amb un 5-5 que deixava la situació sense cap control.

Tot i l’igualada, Rafa Nadal ha aconseguit dos punts més i, en la segona pilota de partit, s’ha endut el novè triomf a Barcelona i el número 69 de la seva carrera (49 en terra batuda). La propera setmana comença el Mutua Madrid Open, un torneig en el qual també hi participarà Nadal i que acabarà el diumenge 8 de maig a la Caja Mágica.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa