Europa s’ha llevat avui amb Leo Messi a gairebé totes les portades. I no és una exageració. La traca genial de l’argentí, amb un segon gol que quedarà gravat a la història del futbol, i el resultat final de 3-0 han merescut un lloc d’honor a les capçaleres europees. La més concloent la del prestigiós rotatiu francès L’Équipe, que titula “Kaiser Messi”.

A Itàlia, Il Corriere dello Sport obre amb un “Màgic Messi, quin gol!”. En pàgines interiors, el diari transalpí es desfà en més elogis cap al 10 del Barça. “Messi demoleix el Bayern”, “El món als peus de Messi” o “diguem-li Messies”. I també li dedica un espai a Guardiola: “Pep, ara saps el pa que s’hi dóna”, recordant el passat gloriós del de Santpedor al Barça.

Des d’Alemanya, lògicament se centren en el paper dels muniquesos i Guardiola és qui rep més crítiques. El sensacionalista Bild, el diari més venut d’Europa, titula a tot drap “La caiguda més dura de Pep” i subtitula que el tècnic “va utilitzar una tàctica massa arriscada”. El seriós Frankfurter Allgemeine també carrega amb duresa contra l’entrenador català i diu “com Guardiola va arriscar i ho va perdre tot”.Nou comentari