Quique Sánchez Flores: “Vull que l’Espanyol tingui una ambició diferent, una mentalitat positiva”

L'entrenador de l'Espanyol parla de la seva forma de concebre el futbol, de la seva experiència i de la seva plantilla en una entrevista feta pel club

 

“Futbol i negoci em semblen dues paraules contradictòries. Si em parles de futbol com una cosa salvatge, m’encanta”. Són paraules de Quique Sánchez Flores, que en una entrevista realitzada pel club repassa els seus orígens, la seva experiència i la seva concepció del futbol, a part de valorar la seva plantilla. Compara el futbol que es practica a Anglaterra amb el que es juga a l’estat espanyol: “A Anglaterra tinc la sensació que la gent està més a prop del joc primitiu del futbol, aquí hi ha un punt de vista diferent. Parlo de netedat de l’espectacle, ja no només d’un estil de joc, si no de quina és l’actitud amb què es va a un terreny de joc (…) Una actitud on tothom vol aprendre de tothom”.

 

Quique assegura en l’entrevista que una de les seves obsessions és connectar amb la grada: “Tu has de ser transmissor d’una idea, d’un objectiu, perquè el fi arribi a la grada. La grada és el gran teatre. El que transmets de dins cap en fora és el que realment queda”.

 

 

Sobre l’equip actual, el tècnic blanc-i blau assegura que s’ha d’anar amb cautela i s’ha de treballar amb humilitat. Argumenta que els 34 moviments que hi ha hagut en el mercat estival condicionen molt els resultats a curt termini: “S’han intentat posar les bases del futur. Tenim una plantilla de bons jugadors, de base treballadora. Però és molt difícil canviar tantes coses i que tot surti bé. En un nivell alt de competició nosaltres hem de fer un salt major que els altres equips i això demanarà temps”. I afegeix: “El club té ganes de canviar de mentalitat: té ganes de treballar, d’enlairar-se. És la base de tot”.

Compromès amb el projecte

 

Quique Sánchez Flores té tres anys de contracte. Tres anys de construcció d’un projecte ambiciós i de futur: “Vull que quan passin aquests tres anys el club sigui una cosa diferent. Que hi hagi una ambició diferent, una mentalitat positiva”.

 

Pel que fa a resultats, treu ferro al rendiment d’aquestes primeres jornades. “No temo el resultat, no em condiciona una visió pessimista del futur”. I assegura que posa sobre el camp els jugadors que considera que estan en millor forma: “Els jugadors em donen respostes diàriament. Marc Roca juga el segon partit de lliga perquè és millor que altres durant la setmana. No penso que per posar un noi jove perdem 2 o 3 punts”.

Nou comentari