N’ha tingut prou amb una setmana per a revolucionar el mercat, crear-se detractors i admiradors i batre tots els rècords quant a despesa econòmica. Parlem del nou president del Reial Madrid, Florentino Pérez, que des que el passat 1 de juny va certificar que tornava a presidir l’entitat blanca ha posat el talonari sobre la taula per assentar les bases de la segona versió del Madrid galàctic.

Si a mitjans de setmana el Milà donava el ‘sí’ per a la incorporació del brasiler Kaká al conjunt blanc (65 milions d’euros), avui ha estat el Manchester United qui ha reconegut, a través de la seva pàgina web, que accepta l’oferta de 94 milions per Cristiano Ronaldo. Tot i que oficialment no està confirmat, el fitxatge del portuguès ja és una realitat tan certa com el nou rècord que estableix Florentino signant l’operació més cara de la història del futbol. Cal recordar que aquest peculiar mèrit l’havia assolit ell mateix, quan en la seva primera etapa al club blanc, va incorporar el francès Zinedine Zidane per 73,5 milions.

Reaccions contra els contractes milionaris

La incursió de Florentino ja ha aixecat les primeres queixes. Si primer va ser el president del F. C. Barcelona, Joan Laporta, qui li va recriminar que distorsionés el mercat de fitxatges en una època econòmicament delicada avui el vicepresident blaugrana, Jaume Ferrer, ho ha deixat clar, “cap jugador val 95 milions d’euros”.

Les reaccions, però, no només han arribat des de l’àmbit esportiu. La secretaria general d’Ocupació del ministeri de Treball, Maravillas Rojo, ha assegurat en una entrevista a TV3 que la política de fitxatges de Florentino “crea un tipus d’expectatives als joves de guanyar molts diners en base al poc esforç”. Amb tot, sembla que res aturarà el projecte de Florentino que malgrat defensar la valia de la pedrera blanca només aterrar al Bernabéu ja pensa en d’altres estrelles en cartera com el valencianista Villa.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa