Aleix Vidal va arribar al Barça l’estiu passat, pocs dies abans que Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva dimitissin per presentar-se a les eleccions del 18 de juliol, i ho va fer després de convertir-se en un excel·lent lateral dret vestint la samarreta del Sevilla. El de Reus havia estat tota la seva vida extrem, però durant l’última temporada, la reconversió i els pocs -però bons- partits disputats com a lateral li van permetre fer el salt a l’equip campió del triplet.

Fitxat per 18 milions d’euros i per desig exprés de Luis Enrique, Aleix havia de ser el recanvi perfecte per a Dani Alves. El brasiler va completar un tram final de temporada brillant, però els quatre primers mesos de competició se li van fer feixucs, tot i els esforços realitzats per arribar a un bon nivell de forma després de les vacances d’estiu. Per a Alves, Vidal havia de ser un revulsiu, una competència ferotge per seguir lluitant per la seva posició al màxim nivell d’exigència.

Però Aleix Vidal no va poder debutar fins el 4 de gener d’aquest 2016, degut a la sanció de la FIFA. Durant sis mesos, tan Vidal com Arda Turan van entrenar al mateix ritme que els seus companys i es van preparar per saltar a la gespa a partir de gener. Catorze partits en quatre mesos, nou com a titular, i un rendiment insuficient que l’ha impedit disposar de més oportunitats. El ’22’ blaugrana ja va quedar fora de la convocatòria per al partit davant el Reial Madrid, al Camp Nou, i la llista d’aquest dimecres va confirmar la seva manca de sintonia amb Luis Enrique.

En el darrer partit al Camp Nou -i després del famós vídeo de Dani Alves-, el tècnic va decidir situar al lateral dret el polivalent Sergi Roberto, en detriment d’Aleix Vidal, que va veure el partit a la banqueta. A Riazor, Aleix Vidal no viatjar i qui sí ho va fer, en canvi, va ser Douglas Pereira, jugador que només ha disputat 12 minuts a la Lliga aquesta temporada.

De fet, el mateix Luis Enrique no l’ha defensat aquest divendres quan ha estat preguntat en roda de premsa, a diferència del que ha fet durant els darrers mesos amb Marc Bartra, un altre jugador que tampoc ha gaudit d’oportunitats per defensar la samarreta blaugrana durant aquest curs. “Bartra ha fet una feina bestial des de l’ombra i això indica que és un gran professional”, ha dit sobre el central. Ara bé, d’Aleix Vidal no n’ha pronunciat ni el nom: “La llista de convocats que faig ja diu molt del que l’entrenador vol fer. Estic molt content amb la meva plantilla i no tinc cap queixa.”

Pel que fa els conceptes futbolístics, Aleix va brillar al Sevilla amb molts espais per córrer i amb un plantejament tàctic molt favorable per a la seva velocitat i verticalitat. Al Camp Nou, però, les coses han canviat. L’equip blaugrana practica un futbol molt més estàtic i posicional que el Sevilla, un fet que ha impedit el reusenc demostrar les seves millors capacitats i cavalcar per la banda a un ritme altíssim. En aquest sentit, Alves s’ha convertit en el millor alliat de Leo Messi en el joc de posició i de precisió tècnica.

Aleix Vidal haurà de seguir lluitant als entrenaments per convèncer el tècnic asturià que la seva presència pot ser útil per a l’equip i per mantenir el nivell competitiu de la plantilla.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa