Què li passa a Cristiano Ronaldo?

Cristiano Ronaldo no està en el seu millor moment. Aquest diagnòstic, que el comparteixen fins i tot des del club blanc, es veu corroborat pels seus números (porta dos gols a la Lliga) i més encara pel seu futbol, nefast i nociu pel seu propi equip.

Ahir el de Madeira va fer l’1-6 contra el Betis. El va celebrar com si es tractés del gol de la final de la Champions, però el partit estava decidit a la primera part i no precisament gràcies a ell. De fet, amb 0-1 al marcador, quan va poder obrir més distància al marcador, va malbaratar un gol entregat en safata.

No és el primer que falla aquesta temporada. Contra l’Sporting de Portugal, quan el Madrid perdia 0-1, va enviar una pilota al pal a pocs centímetres de la porteria.

Aquests errors vénen de lluny. A l’Eurocopa va fallar un gol pràcticament fet. Era el darrer minut de la semifinal de la pròrroga i en comptes de posar-se l’equip a l’esquena, es va arronsar i va enviar la pilota al cos del porter croat, que la va deixar morta per Quaresma.

Polèmiques fora del camp

El portuguès sempre ha estat un home conflictiu, amb una imatge pública controvertida. I ho continua sent, tot i que el seu rendiment ja no és el d’una estrella mundial. Tots recordem les seves frases lapidàries: “Sóc guapo, ric i bon futbolista, les persones tenen enveja de mi” o “Els meus companys no són els millors, si tots estiguessin al meu nivell, potser aniriem primers” entre d’altres.

El darrer incident amb la premsa va ser abans del partit d’ahir, durant l’entrenament. Danilo li va fer una sotana i es va empipar tant que va enviar una pilotada a la tribuna de premsa tot dient: “ja teniu material per dos dies”

A l’Eurocopa va llançar un micròfon d’un periodista a un llac amb piranyes i a la final es va dedicar a acaparar l’atenció mediàtica des de la banda, sobreactuant i fent d’entrenador.

Però una de les declaracions més polèmiques dels darrers mesos és la falta de respecte a un dels millors jugadors de la història del Barça, Xavi Hernández. El migcampista català va opinar que Messi era el millor del món i CR7 va respondre: “Qui és Xavi? Vol publicitat, és campió del món però no ha guanyat cap Pilota d’Or. Jo n’he guanyat tres. Sóc el jugador més buscat a Internet”

Cristiano pot ser el jugador més buscat a Google, però en part, és per pífies com la d’ahir al Benito Villamarín.