Món Esport
Quartararo guanya amb solvència el Gran Premi d’Itàlia
  • CA

Fabio Quartararo, que ja sortia des de la primera posició, ha consolidat el seu liderat amb una gran victòria al circuit de Mugello. El pilot francès s’ha situat al capdavant de la cursa ben aviat i no n’ha baixat, traient més de tres segons a la resta de pilots. L’únic que semblava capaç de disputar-li la carrera a Quartararo era Pecco Bagnaia, que l’ha superat a la sortida, però ha caigut en la primera volta. Joan Mir ha aconseguit un gran tercer lloc amb una bona remuntada, després de Miguel Oliveira.

Àlex Rins també ha intentat competir per les posicions de podi, però una caiguda inesperada quan era quart l’ha deixat altre cop fora dels punts. No és la primera vegada que el català comet una errada així, cosa que li està impedint repetir els grans resultats de l’any passat. Tant ell com Mir han protagonitzat una gran remuntada, que Mir sí que ha sabut culminar, pujant al tercer lloc del podi.

Joan Mir, durant el circuit de Mugello |Europa Press

La remuntada de les Suzuki ha estat molt bona. Els ha penalitzat el temps perdut provant de superar Jack Miller, que ocupava la quarta posició, però en fer-ho han atrapat ràpidament els pilots del davant. Han aconseguit desfer-se de Johann Zarco, però no han pogut amb Miguel Oliveira. Mir ha ocupat el segon lloc durant uns minuts després de la cursa, a causa d’una sanció al pilot de KTM, però el balear ha rebut la mateixa penalització i ha tornat al tercer lloc, com havia acabat tot.

Aleix Espargaró no ha pogut mantenir el quart lloc d’on sortia, caient fins a la setena posició. Maverick Viñales ha finalitzat vuitè, Pol Espargaró dotzè i Àlex Màrquez ha pogut entrar a la zona de punts, sent catorzè. Marc Màrquez, que està en una temporada de transició després de la lesió, ha caigut en la primera volta i no ha pogut córrer.

Amb aquesta victòria, combinada amb la caiguda de Bagnaia, Quartararo comença a obrir forat en la classificació del mundial. Amb 105 punts, la diferència amb el segon classificat, que ara és Johann Zarco, és de 24. Bagnaia és tercer amb els mateixos punts que tenia abans de la cursa, 79. El podi de Joan Mir li serveix per remuntar una posició en la general, i ser cinquè per darrere de Jack Miller.



Més notícies
Jason Dupasquier ha mort als 19 anys | Europa Press
Mor un pilot de Moto3 de 19 anys després d’un greu accident al Gran Premi d’Itàlia
Notícia: Mor un pilot de Moto3 de 19 anys després d’un greu accident al Gran Premi d’Itàlia
Comparteix
Els serveis mèdics no han pogut fer res per salvar la vida de Jason Dupasquier
Aleix Espargaró a Mugello | Europa Press
Aleix Espargaró sortirà quart al gran premi de Mugello
Notícia: Aleix Espargaró sortirà quart al gran premi de Mugello
Comparteix
Fabio Quartararo s'ha fet amb la pole marcant el rècord del circuit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa