Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, de 37 anys, ha anunciat avui, aprofitant la jornada de descans al Tour, que es retirarà a final de temporada. El ciclista català, entre sentides llàgrimes, ha reunit els mitjans per comunicar que ho deixa després d’una carrera llarga i brillant, amb un tercer lloc al Tour (2013), un segon al Giro (2012), un tercer (2012) i un segon (2015) a la Vuelta i un bronze (2009) i una plata (2013) en el Mundial en ruta, a part de múltiples victòries d’etapa. Un palmarès a l’abast de molt pocs i un dels millors corredors catalans de tots els temps, al costat de Miquel Poblet i Melcior Mauri.

“Moltes gràcies ciclisme, has estat, ets i seràs el més gran que ha passat a la meva vida!!!”, ha piulat el Purito. “Volia dir adéu en forma, quan encara em sento a un alt nivell. Hi ha un moment que has de dir ‘s’ha acabat’ i és ara”, havia dit abans l’escalador en una multitudinària roda de premsa. “No canviaria ni un segon de la meva carrera. Espero que hagueu gaudit el mateix que jo del meu ciclisme”, ha afegit.

L’èxit li va arribar tardanament, quan ja havia fet els 30 anys i va fitxar pel Katusha, però l’ha exprimit al màxim. Només li va faltar un triomf absolut en una gran volta, cosa que va fregar en diverses ocasions. Ara acabarà el Tour, en què és cinquè a 37 segons del líder i aspira a colar-se al podi de París. Després correrà la Vuelta abans de penjar definitivament la bicicleta. Enrere quedaran 15 temporades per emmarcar.Nou comentari