Punxada del Reial Madrid a Las Palmas (2-2)

El Reial Madrid no ha pogut superar, per segon partit consecutiu, un rival que l’ha pressionat en la zona de tres quarts de camp i que li ha disputat la pilota mirant-lo als ulls, de tu a tu, sense por, almenys durant la primera part. Els de Zidane han topat amb un Las Palmas molt valent i que ha creat dificultats a l’equip blanc des del moment en el qual ha cregut en les seves possibilitats. Tot i disposar de moltes més ocasions de gol, el Reial Madrid ha empatat a l’Estadi Gran Canària sense haver estat inferior a l’equip rival (2-2).

El Reial Madrid ha acusat la pressió intensa de Las Palmas -sobretot a la primera part-, que li ha impedit tenir fluidesa a la zona del mig del camp, on Luka Modric no trobava companys que llegissin les seves intencions per associar-s’hi. Toni Kroos ha estat més imprecís de l’habitual, probablement pel dur marcatge dels migcampistes de l’equip local, i només ha pogut participar dels atacs quan els canaris deixaven espais oberts. Ha estat aleshores, a través de les transicions veloces, quan el Reial Madrid s’ha aprofitat dels grocs per crear molt perill sobre la porteria de Javi Varas.

L’exporter del Sevilla ha hagut d’intervenir en diverses aproximacions blanques, sobretot provinents de la banda ocupada per Gareth Bale i a la qual no ha pogut aturar un desbordat Dani Castellano. Els de Zidane han trobat la manera de generar situacions de molt risc a l’àrea rival i tant Morata -titular en el lloc de Benzema-, com Bale o Sergio Ramos han disposat de bones opcions. Però les clares arribades del Madrid no han acabat en gol fins passada la mitja hora, i justament per la banda contrària a la què estava duent més perill. Una pèrdua de pilota en la zona de construcció local ha permès Nacho Fernández penetrar per l’esquerra i creuar-la en direcció la porteria. L’aturada de Varas no ha servit de res, ja que el rebot l’ha aprofitat un altre jove de la Fábrica, Marco Asensio, per avançar el Reial Madrid.

Però els blancs no estaven jugant mantenint un joc del tot fluid i Las Palmas ho ha aprofitat per avançar línies i tocar la pilota en camp blanc. Liderats per Roque Mesa i Jonathan Viera, els locals s’han estirat i han buscat l’àrea, una zona que han trobat amb facilitat en el minut 38, només cinc minuts després del gol merenga. Una centrada molt mal defensada per Ramos i Varane ha caigut a peus de Tana, que no ha perdonat des del punt de penal. Error greu del Reial Madrid en la primera aproximació clara dels canaris.

Un Reial Madrid molt superior, però sense fortuna

La segona part ha estat completament blanca, almenys en l’aspecte posicional i d’oportunitats de gol, tot i la poca efectivitat dels de Zidane a l’àrea local. El Reial Madrid ha passat per sobre el seu rival en pràcticament tot, amb l’única excepció dels gols, on Las Palmas ha acabat donant la sorpresa en els minuts finals. Amb Benzema al terreny de joc i sense Asensio, havent reconstruit la zona final del camp i comptant amb Cristiano Ronaldo, Bale i Morata, els merengues s’han bolcat sobre l’àrea de Rico i l’han aconseguit batre, amb justícia, amb un gol del davanter francès. Però el partit no havia acabat i, mancant vuit minuts, l’exblaugrana Sergio Araújo ha aprofitat una indecisió a l’àrea blanca per fer el 2-2, en l’única ocasió de Las Palmas a la segona part. Una gran sorpresa.