Món Esport
Prohibit deixar-se punts (20:30 hores)
  • CA

No valen excuses. L’eliminació de la Lliga de Campions ha estat un cop molt dur per a jugadors, tècnics i afició, però la Lliga encara s’ha de lluitar i guanyar. Aquest vespre, davant el València, el Barça s’ho juga tot a cara o creu. El Reial Madrid és a un punt i els blaugrana poden començar el duel d’aquest diumenge empatats a punts amb l’Atlètic de Madrid.

L’única solució per aixecar els ànims del barcelonisme és guanyar, demostrar que els de Luis Enrique segueixen essent el millor equip d’Europa, el més regular, el més eficaç i el mereixedor de la segona Lliga consecutiva. El trident ha de tornar, sobretot les principals estrelles d’aquest conjunt: Messi i Neymar. Luis Suárez segueix al seu ritme, va fer dos gols contra l’Atlètic de Madrid i va lluitar com ningú al Calderón, barallant-se amb tota la defensa local com l’uruguaià acostuma a fer. Res a criticar-li.

El Barça ha de canviar la cara si vol optar al doblet, una fita que només ha aconseguit sis vegades en els 116 anys d’història i que tindrà un enorme mèrit, avui encara descafeïnat per l’eliminació europea de dimecres passat. El dubte continua planant sobre un Camp Nou que demana una reacció, un canvi de xip urgent per no llençar per la borda l’esforç inhumà d’una temporada gairebé perfecta, només embrutada per quatre dels cinc darrers partits oficials.

Aquest diumenge només s’hi val guanyar. L’aventatge de punts que donava opció a tres ensopegades ja s’ha esgotat i ara només queda tornar a sumar de tres en tres per aixecar la 24ena Lliga blaugrana, la segona de Luis Enrique, la setena en deu anys i la 14ena en l’últim quart de segle -des que Cruyff va arribar a la banqueta-; tot un rècord històric.

I el títol passa per recuperar-ho tot: les sensacions, el bloqueig mental, la saturació, la ineficàcia a tres quarts de camp i la tensió a les cames d’alguns futbolistes. Messi ha de tornar a ser Messi, alliberat d’una pressió insuportable que l’ha fet ser el centre de totes les mirades -prou injustes amb l’argentí-, Neymar ha de deixar les filigranes estèrils per tornar a desequilibrar les defenses rivals amb la seva habilitat, Iniesta ha de superar la fase d’indefinició que pateix amb la pilota als peus i Busquets ha de tornar a liderar un mig del camp buit d’idees.

La broma ja s’ha acabat. Luis Enrique no farà rotacions i saltarà al terreny de joc amb els millors, amb els més regulars i els que han demostrat al llarg de l’any que mereixen portar la batuta d’aquest equip. Amb només el canvi a la porteria, Bravo per Ter Stegen, el tècnic asturià sortirà amb l’onze de gala. L’únic dubte que queda a hores d’ara és la titularitat -o no- de Dani Alves, després del vídeo que ha encès bona part dels aficionats després d’un cop tan dur. Sergi Roberto podria ser el seu substitut.

El Barça ha de vèncer al València, un equip que arriba amb nou entrenador i amb la idea clara de fer sang a una ferida encara oberta i per cicatritzar. L’equip del contraatac veloç pretén treure punts d’un Camp Nou exigent i que no deixarà passar cap més patacada als seus jugadors. És la prova definitiva per demostrar que tot segueix al seu lloc.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa