Món Esport
Pro Seleccions diu que la Federació Espanyola de Rugbi s’empara en lleis franquistes
  • CA

L’Estat espanyol i la Federació Espanyola de Rugbi s’emparen en actuacions del règim franquista per impedir el retorn de la Federació Catalana de Rugbi (FCR) a la corresponent associació internacional, que en va ser fundadora l’any 1934, segons apunta la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes en un comunicat.

El Tribunal de Primera Instància de París ha fallat avui en contra de la demanda de l’associació catalana. L’organisme exigia l’admissió dins de la federació internacional d’aquest esport, atesa la condició de membre fundador.

La FCR ja treballava el 1934 treballava pel rugbi a Catalunya des de 12 anys abans i va ser un dels 13 membres constituents de l’associació internacional, que posteriorment va acceptar la Federació Espanyola de Rugbi.

No obstant, el règim del general Franco va prohibir el 1941 totes les federacions esportives que no fossin espanyoles fent desaparèixer la catalana de rugbi.

L’associació espanyola hauria utilitzat aquest argument per demanar que no es reconegués l’organisme català, segons apunta la plataforma.

Així mateix, considera “inadmissible” aquesta actuació perquè “tot no s’hi val”. En el comunicat, indica que no pot ser que les lleis i actuacions franquistes “serveixin d’argument a les institucions espanyoles” per negar la presència catalana a les associacions internacionals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa