Món Esport
Primeres veus que demanen el cap de Tito Vilanova al Barça

Tito Vilanova ha sortit malparat de la dolorosa eliminació del Barça de la Champions. Per primer cop hi ha veus que reclamen el canvi d’entrenador com a solució al 7-0 encaixat en el doble duel contra el Bayern i a la davallada de l’equip en els últims mesos. El primer en fer-ho públic ha estat l’editor Ernest Folch, actiu membre de l’entorn blaugrana, que ha apostat en una tertúlia a Esport3 per rellevar el tècnic i fitxar un nou cap amb la mirada “fresca, neta i clara”. “Algú que vingui de fora, que no provingui del propi sistema. La porta està tancada des de fa molt temps i cal que entri aire nou”, ha afegit Folch, que ha anat més enllà i ha suggerit que s’escolti a Johan Cruyff si s’opta per buscar substitut.

Altres persones properes al club, més en petit comitè, també són partidàries de canviar Vilanova. Consideren que li ha faltat lideratge en els partits importants de la temporada i que és urgent reactivar el grup i fer evolucionar el joc del Barça. Igualment, demanen que es preguin decisions sense estar condicionats ni barrejar el tema esportiu amb la greu malaltia que ha patit l’entrenador empordanès. L’ombra dels dos últims anys decadents de l’etapa Frank Rijkaard (2007 i 2008), quan es va imposar l’autogestió, planeja sobre el Camp Nou. Tant El Periódico com El Pais n’alerten avui, amb fonts de dins del vestidor.

El club, però, ja va assegurar fa unes setmanes que Vilanova seguiria i que hi tenia plena confiança. El mateix Tito també va dir sentir-se amb forces per continuar. La junta directiva defensa que l’equip guanyarà la Lliga –amb la millor primera volta de la història- i que el curs es tancarà de manera positiva, tot i que admet la necessitat de reforçar l’equip a l’estiu. El president, Sandro Rosell, i el director esportiu, Andoni Zubizarreta, recorden que la plantilla ha estat sense el primer entrenador tres mesos –pel tractament de Vilanova a Nova York- i que això ha estat decisiu per entendre la baixada general en el segon tram de la temporada. // @plloveras11Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa