Primera victòria soferta del City de Pep Guardiola (2-1)

A Pep Guardiola encara li queda molta feina per fer. El tècnic català no ha tingut un debut somiat a la banqueta de l’Etihad Stadium, en el primer partit oficial de l’exblaugrana com entrenador del Manchester City, però ha aconseguit tres punts importants per començar a caminar. La Premier League ha arrencat aquest dissabte amb la victòria més aviat gris del conjunt dirigit per Guardiola i el Sunderland, un dels equips que lluitarà per evitar el descens a la Championship (2-1), amb la sensació que als locals els queda molt per millorar.

Al contrari del què li va succeir amb el Barça -amb la derrota a Los Pajaritos davant el Numància, jugant molt bé-, el debut de Pep a la lliga anglesa no ha estat el desitjat, tot i la victòria. El seu equip ha abusat del descontrol, de les pilotes en llarg i de les arribades per acumulació de jugadors, un mètode utilitzat amb anteriors tècnics, però prohibit per Guardiola en cap dels equips on ha entrenat. Obligat a situar el lateral esquerre Aleksander Kolarov com a central, fent parella amb el flamant fitxatge John Stones, la sortida de pilota dels citizens no ha funcionat com s’esperava. Amb Fernando situat entre centrals -en atac- i amb els laterals Sagna i Clichy agrupant-se al centre per crear superioritat en la construcció, el City s’ha encallat i no ha trobat la manera de crear jugades de perill amb la tranquil·litat buscada.

El City ha creat molt poques ocasions de gol i únicament una bona acció d’Sterling al minut sis de partit ha permès els skyblue avançar-se al marcador, després d’un penal comès sobre el jove extrem britànic d’origen jamaicà. Sergio ‘Kun’ Agüero ha anotat des dels onze metres, en l’única clara oportunitat de la primera part. En la segona, un error defensiu dels centrals ha permès el sempre golejador Jermaine Defoe empatar un partit que el City no havia merescut guanyar. Però finalment ho ha aconseguit.

La verticalitat de Jesús Navas, que ha substituït un perdut Nolito, i de Raheem Sterling en els instants finals, ha facilitat que Guardiola sumi els seus tres primers punts com a mànager del Manchester City. Una centrada potent i molt perillosa de Navas, després de desequilibrar la defensa del Sunderland amb un brillant canvi de ritme, ha provocat que l’excentral del Manchester United, Paddy McNair, s’introduís la pilota al fons de la xarxa, mancant set minuts pel final. Un gol que ha donat la primera victòria al City i a Pep, a qui li resta una gran feina a fer. El repte acaba d’iniciar.