Món Esport
Pressió internacional contra el COI: les queixes contra la celebració dels Jocs de Tòquio

L’equip de natació dels Estats Units ha demanat al seu Comitè Olímpic que sol·liciti l’ajornament dels Jocs de Tòquio 2020 fins a l’any vinent a causa dels problemes que està generant la pandèmia de coronavirus a tot el món i, en conseqüència, en la preparació dels esportistes, una petició a la qual s’han unit aquest dissabte altres entitats com la Federació Francesa de Natació, l’Associació Alemanya d’Atletisme o el Comitè Olímpic de Noruega, que qualifiquen “d’insostenible” mantenir la cita.

Mitjançant una carta del director Tim Hinchey a la presidenta del Comitè Olímpic del país estatunidenc, Sarah Hirshland, la natació nord-americana no veu lògic que se segueixi endavant amb el pla de Tòquio 2020. “Com a cap dels nostres 400.000 membres i molts dels màxims campions olímpics del món, em sento obligat a parlar sobre els Jocs Olímpics d’aquest mes de juliol a Tòquio”, comença.

“La nostra màxima prioritat és i continuarà sent sempre la salut i seguretat dels nostres nedadors, tècnics, membres i voluntaris. Aquesta pandèmia mundial creixent ha condicionat molt els nostres esportistes, que pateixen per trobar la manera de continuar amb la seva preparació i entrenament per a la millor oportunitat de les seves vides”, continua la carta.

“Seguir endavant enmig de la crisi de la salut mundial no és el camí”

Hinchey ha exposat la delicada situació en la qual estan els nedadors i esportistes de tot el món, que han vist tallada la seva preparació per les àmplies restriccions i quarantena gairebé mundial per frenar l’expansió del coronavirus. “Els nostres nedadors d’elit sempre estan disposats a competir contra qualsevol, on sigui i quan sigui. No obstant això, seguir endavant enmig de la crisi de la salut mundial no és el camí”, afirma.

“El correcte i responsable és prioritzar la salut i la seguretat de tots i reconèixer el peatge que aquesta pandèmia global està cobrant de la preparació dels esportistes. Ha transcendit fronteres i ha causat estralls en poblacions senceres, incloses les dels nostres respectats rivals. Tothom s’ha vist afectat pocs mesos abans dels Jocs Olímpics, la qual cosa posa en dubte l’autenticitat de la igualtat de condicions en la competició“, afegeix.

Gairebé al mateix temps de revelar-se la carta, en el seu compte personal de Twitter, la mateixa Sarah Hirshland ha enviat un missatge en el qual ha prioritzat la salut de cada ciutadà, mentre el país es prepara per a mesures de contenció més serioses. “Enmig de la incertesa que envolta el brot de coronavirus, la nostra prioritat número u com a estatunidencs hauria de ser la nostra salut i seguretat”, ha escrit.

Més peticions d’ajornament

Aquest dissabte, la Federació Francesa de Natació (FFN) també ha sol·licitat que la cita s’ajorni i ha apel·lat al suport del Comitè Nacional Olímpic i Esportiu Francès (CNOSF). “En vista de la crisi de salut internacional, la posició del COI i dels Comitès Olímpics Nacionals sembla insostenible per a la Federació Francesa de Natació (…) Creiem que la prioritat és lluitar contra la propagació de l’epidèmia i que el context actual no permet considerar amb calma el bon funcionament dels Jocs Olímpics de 2020″, afirma el comunicat.

D’altra banda, el president de l’Associació Alemanya d’Atletisme, Jürgen Kessing, ha demanat que es posposin els Jocs Olímpics de Tòquio, tal com ho han fet altres esports últimament arran de la nova pandèmia de coronavirus. “Hauria desitjat que ells (el Comitè Olímpic Internacional) haguessin seguit l’exemple del futbol i, igual que els campionats europeus, també s’haguessin posposat els Jocs Olímpics a Tòquio per un any”, ha explicat Kessing.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa