Món Esport
Presó incondicional per a Villar i el seu fill
  • CA

 

El jutge Santiago Pedraz, de l’Audiència Nacional, ha escolat la Fiscalia Anticorrupció i ha decretat presó incondicional i sense fiança per al president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, i pel seu fill Gorka, en el marc de l’Operació Soule contra la corrupció en l’ens federatiu iniciada el dimarts passat i que va acabar amb la detenció dels Villar, del vicepresident econòmic de la RFEF i president de la Federació tinerfenya, Juan Padrón, i del secretari tècnic de la mateixa federació territorial, Ramón Hernández Baussou. Juan Padrón també ha estat enviat a presó mentre quepvel que fa al quart detingut, Hernández Baussou, el magistrat ha acordat la presó eludible sota fiança de 100.000 euros. Si els diposita, la situació d’Hernández es modificarà a les mesures de compareixences setmanals, prohibició de sortida del territori espanyol i retirada de passaport.

Pedraz ha acordat aquestes mesures davant la “gravetat” dels delictes i davant la possibilitat que els detinguts puguin fugir de la justícia, “sobretot per la gran capacitat econòmica de què disposen”.

 

Aquest dijous al matí, Ángel María Villar i el seu fill Gorka han declarat davant el jutge Pedraz acusats de generar i cobrar comissions en la celebració de partits de la selecció espanyola de futbol. A més, també se’ls acusa dels delictes de corrupció entre particulars, falsedat documental, administració deslleial i apropiació indeguda. La declaració del president de la RFEF ha durat gairebé dues hores.

Els investigadors creuen que Villar ha tingut tractes de favor cap a diversos dirigents de les federacions territorials que, amb la seva fidelitat, l’han mantingut en el càrrec durant 29 anys. Aquests tractes de favor apunten a la donació de diners de manera totalment arbitrària, en benefici d’algunes federacions i en perjudici d’altres.

 

La Gùardia Civil també va registrar la Mutualitat Catalana

 

Segons va informar El Mónla Mutualitat Catalana de Futbolistes -delegació depenent de la Mutualitat espanyola-, situada a la Ronda Sant Pere de Barcelona, també va ser registrada pels agents de la Guàrdia Civil a la recerca de proves que acreditin els delictes pels quals s’acusa Ángel María Villar i d’altres membres de la RFEF. El president de la Mutualitat Catalana és Andreu Subies, un càrrec ocupat automàticament per ser president de la Federació Catalana de Futbol.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa