Portugal, a la final de l’Eurocopa (2-0)

Portugal és la primera finalista de l’Eurocopa de França 2016. I ho és després de derrotar (2-0) la selecció gal·lesa i de guanyar el seu primer partit en aquest torneig, en un partit marcat per la por a perdre i resolt en només tres minuts a la segona part.

Després d’un primer temps sense ocasions de gol, amb els conjunts respectant-se en la zona del mig del camp, amb moltes faltes per tallar el joc i evitar l’arribada del rival a les zones perilloses, ha estat en la segona part on Portugal ha superat l’equip britànic. Un golàs de Cristiano Ronaldo, amb un magnífic cop de cap a la sortida d’un còrner, ha fet avançar l’equip portuguès i somniar en la segona final de les darreres quatre edicions. La celebració del jugador del Reial Madrid, abraçant-se amb tots els companys, n’ha confirmat la seva importància.

I tres minuts després, sense que Gal·les hagi tingut temps de reaccionar, els ibèrics han aconseguit el segon i definitiu. Un xut desviat de Cristiano Ronaldo des de fora de l’àrea ha anat a parar a les botes de Nani que, sense oposició i amb el porter vençut, ha posat la punta de la bota per introduir la pilota al fons de la xarxa i deixar la primera semifinal vista per a sentència.

Portugal jugarà, el proper diumenge a París, la seva segona final continental dels darrers quatre tornejos. El 2004, en l’Eurocopa que es va disputar a les seves pròpies terres, va perdre el partit definitiu pel títol davant Grècia, en una de les grans decepcions de la selecció lusa.