Pol Amat, millor jugador de l’any per la Federació Internacional d’Hoquei

És el primer jugador català que aconsegueix aquest premi

El davanter de l’Egara, Pol Amat, ha estat considerat el millor jugador de l’any per la Federació Internacional de Hoquei, premi que fins ara no havia obtingut cap jugador català. El jove terrassenc, guanyador d’una medalla de plata olímpica aquest estiu a Pequín, s’ha imposat als australians Jamie Dwyer (guanyador el 2007) i Bevan George i als holandesos Robert van der Horst i Teun de Nooijer. 

Amat, de 30 anys, forma part d’una nissaga de grans jugadors de hoquei catalans. El seu avi va ser un dels fundadors del club Egara i el seu pare, Francesc Amat, va ser olímpic a Toquio’64, Mèxic’68 i Munich’72. 

El seu currículum és brillant. En altres quatre ocasions havia estat finalista a millor jugador i en tres ocasions el seu nom ha estat inclòs al WorldHockey All Star Team. Ha participat en quatre Jocs Olímpics (Atlanta’96, Sydney’00, Atenes’04 i Pequín’08) i s’ha penjat dues medalles d’argent. Ha guanyat dues medalles mundials, amb la selecció espanyola ha aconseguit un Campionat d’Europa (2005) i dos subcampeonats (2003 i 2007), una Copa d’Europa (2004) i amb l’Egara diverses lligues, copes del rei i Campionats de Catalunya.

Nou comentari