Món Esport
Pogacar fa història i guanya el Tour del coronavirus
  • CA

La darrera etapa del Tour de França ha confirmat el que ja se sabia des de la penúltima: Tadej Pogacar ha fet història i, amb 21 anys, s’ha convertit en un dels ciclistes més joves en guanyar la volta reina d’aquest esport. A la contrarellotge de l’estació d’esquí de La Planche des Belles Filles, el jove eslovè va superar el seu compatriota Primoz Roglic, qui havia liderat la competició durant la majoria d’etapes, i, amb una actuació espectacular, es va posar líder amb pràcticament un minut d’avantatge, distància que ha estat suficient per acabar la volta amb el mallot groc. 

Pogacar encara no s’ho creu. “No sé com he aconseguit això”, ha reconegut, humil, “el meu somni era estar al Tour i ara l’he guanyat”. D’altra banda, Roglic, qui tampoc no deu acabar d’entendre com va deixar escapar els 57 segons d’avantatge que tenia respecte al seu perseguidor, ha confessat que ha fet “tot el que ha pogut”, però no s’ha vist sorprenentment superat per Pogacar.

Pel que fa als catalans, cal destacar que a aquest Tour de França, atípic i estrany per culpa del coronavirus, només n’hi ha hagut un, Marc Soler, qui ha acabat a la posició 21. El basc Mikel Landa s’ha quedat a les portes del podi i ha finalitzat quart, mentre que el balear Enric Mas ha quedat cinquè. El veterà Alejandro Valverde ha mantingut un bon ritme i ha estat capaç de ser el dotzè millor ciclista.

A la vegada, aquest Tour ha posat a prova la capacitat de gestionar una gran competició esportiva amb ciclistes vinguts d’arreu del món en temps de coronavirus. Malgrat que en algunes etapes s’han observat imatges reprovables, amb aglomeracions de públic a la carretera, tots els ciclistes han anat donant negatiu en les diverses PCR que s’han fet i només han hagut d’abandonar la volta alguns tècnics i el mateix director general, Christian Proudhomme, per haver donat positiu, però no han interferit en la salut dels corredors.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a setembre 21, 2020 | 10:05
    Ramon setembre 21, 2020 | 10:05
    Eslovènia, segons espanyols i colons, sí que deu ser nació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa