Món Esport
La pista d’atletisme de Sabadell es converteix en un hospital de campanya pel coronavirus

La pista d’atletisme de Sabadell acollirà 250 llits per donar suport a l’Hospital Parc Taulí, que se sumen als 195 d’un hotel del mateix municipi. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que l’hospital ja havia crescut en 50 llits i en 90 UCI en els últims dies. A més, es preveuen 223 llits de crítics i semicrítics que es posaran en marxa la propera setmana. La preparació del nou equipament, que es preveu posar en marxa en el termini de 7 o 8 dies, anirà a càrrec de personal de l’Ajuntament, del SEM, del CatSalut i de Metges Sense Fronteres. Per altra banda, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat que l’Exèrcit també participarà en la part logística de l’equipament i, a més, hi aportarà personal sanitari.

El nou hospital de campanya que s’instal·larà a la pista poliesportiva tindrà una capacitat d’entre 250 i 300 llits, i la intenció és que aquí s’hi traslladin pacients que necessitin atenció mèdica de l’hospital Taulí. D’aquesta manera, s’alliberarà l’hospital sabadellenc, que és el de referència a tota la comarca per fer front a la covid-19. Segons Farrés, la idea és que els llits de l’Hospital Taulí es converteixin en llits UCI.  D’altra banda, a l’hotel, amb 195 places, hi aniran destinades les persones que ja estan acabant el tractament, però que per diferents motius ho han de fer sota control mèdic.

L’alcaldessa ha subratllat la coordinació entre Ajuntament, Departament de Salut i Ministeri per fer possible aquest hospital de campanya. “Sabadell és una gran demostració del que està demanant la ciutadania, que és que anem junts i units a combatre aquesta pandèmia”, ha subratllat. A més, Farrés ha fet una crida a la població perquè col•laborin a fer possible l’hospital de campanya aportant material com mascaretes i guants. També ha demanat ajuda a metges jubilats del territori o estudiants que estiguin cursant els últims anys de carrera.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa