Món Esport
Piqué: “La UEFA s’ha equivocat amb les estelades”
  • CA

Gerard Piqué no se n’amaga. Ho té claríssim i no s’ha cansat de reiterar, entrevista rere entrevista i roda de premsa rere roda de premsa, la seva intenció d’asseure’s a la llotja del Camp Nou com a president del Barça. Evidentment, el central català primer s’ha de retirar com a futbolista professional per tal de presentar-se a les eleccions del club que més estima i que defensa des de l’estiu del 2008, amb 29 anys a la seva esquena.

“Sí que m’agradaria fer de president del Barça. És el pas que m’agradaria fer una vegada em retiri. Perquè el d’entrenador no m’hi veig, és un paper que no el gaudiria tant. I, en canvi, el de president, crec que ho podria fer molt bé perquè el club és el que m’apassiona”, admet Piqué, que no amaga els seus objectius futurs al capdavant de l’entitat blaugrana.

 

El ‘3’ barcelonista sempre es mulla i no té cap problema per fer-ho, encara que les preguntes siguin incòmodes per a un esportista d’elit com ell. Políticament, Piqué demana, per enèsima vegada, un referèndum d’autodeterminació per a Catalunya, tot i que prefereix no definir públicament la posició envers la pregunta de la independència o l’autonomia: “Jo em mullo quan crec en les coses, i crec que faig bé d’anar-hi [a les manifestacions de la Diada]. Ja sé que moltes vegades això ha fet que quan vaig a jugar amb Espanya, doncs hagi tingut la rebuda que he tingut, però crec que ho havia de fer. Em vaig posicionar amb el dret a decidir, i ho segueixo pensant fermament. En un país, Espanya, democràtic, el dret a decidir és el més democràtic que hi ha.

“Diuen que la política no es pot lligar amb l’esport, que la política sempre ha estat relacionada amb l’esport. Això és una mentida com un temple. Que després, òbviament, si et mulles per un costat o per un altre, sempre en surts escaldat? No en tinguis cap dubte. Jo no m’he mullat i n’he sortit escaldat. Imagina’t si em mullo”, conclou.

 

Pel que fa la prohibició de la UEFA d’exhibir estelades als estadis -i les sancions de l’organisme-, Piqué no hi veu “problema que hi hagi estelades al Camp. I la UEFA, que en aquest cas ha sigut la Federació que ha decidit que no siguin a l’estadi, crec que s’ha equivocat.”

 

Leo Messi i la Masia

 

Per a Gerard Piqué, Messi “ha sigut tan summament únic, tan diferencial. En Leo el dia que se’n vagi serà com quan el pare es mor i has de volar sense ell. I això costarà. El Barça guanyarà sempre? No. Haurem d’intentar aguantar per tornar a agafar una altra època guanyadora. I el dia que en Leo marxi, i això passarà, aquell dia semblarà que ens quedarem despullats. Així funciona esport.”

 

“No hi haurà més Leos Messi, no n’esperem. Com no hi haurà una generació de futbolistes vinguts de la Masia com en Puyi, en Xavi, l’Andrés, en Busi, en Pedro o jo. Tan de bo algun dia torni a succeir, però no crec que passi.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa