Món Esport
Piqué: “Em vaig plantejar marxar, deixar la selecció i el Barça”
  • CA

Gerard Piqué torna a ser un dels millors centrals del món. Així s’ho va proposar l’estiu del 2014, després del Mundial del Brasil, i d’aquesta manera ho ha complert, guanyant títols amb el Barça i repetint una gran etapa sobre la gespa del Camp Nou vestint la samarreta blaugrana. Però, just després de la Copa del Món, a Piqué li van passar moltes idees pel cap, fins i tot abandonar no només el Barça, sinó el futbol.

“Em vaig plantejar marxar, deixar la selecció i el Barça”, ha confessat el central català en roda de premsa. Durant la vigília del partit davant el Manchester City, Piqué s’ha deixat anar i ha explicat la situació viscuda després del Mundial 2014: “La motivació ho mou tot i, quan no la tens, s’ha de buscar o deixar-ho tot. Després del Mundial vaig parlar amb Claramunt i Del Bosque i els vaig dir que no volia seguir, que no sentia passió per jugar a futbol. Però em van convèncer i vaig canviar d’opinió. Potser em va passar això perquè ho havia guanyar tot molt jove. Que vingués Lucho i que fes la revolució em va fer canviar, em va fer trobar còmode al club i em va fer imposar a mi mateix la idea de tornar a ser a dalt de tot. I ara em sento més complet que mai, sóc molt feliç al terreny de joc.”

 

Piqué no es mossega la llengua davant els mitjans. De fet, només ha volgut respondre a una pregunta sobre la retirada de la selecció, però ha estat clara i contundent. “La decisió és ferma”, ha dit. “Els esdeveniments es van precipitar a Albània, no ho volia comunicar allà, però vaig sortir calent per la notícia falsa que es va publicar. He llegit molt que Twitter m’ha fet fora, que si l’As, el Marca amb les seves notícies, que si la marioneta de Florentino amb el seu pamflet OK Diario…però res, ningú m’ha fet fora. La decisió l’he presa jo perquè crec que mereixo marxar com i quan vulgui”, ha conclòs.

Aquestes han estat les respostes més interessants de la roda de premsa de Gerard Piqué: 

 

Nou model de joc del Manchester City

“És un equip diferent respecte els anys anteriors amb Pellegrini. La manera de jugar és diferent, pressionen molt, intenten tenir la pilota i crear oportuntiats. Guardiola va ser aquí i entén el futbol de la mateixa manera que nosaltres. És un gran repte per a nosaltres.”

 

“Des que estem amb Luis Enrique hem millorat la nostra versió de contraatac, també pel perfil de jugadors que tenim. Però no sabem jugar d’aquesta manera, el que ens agrada és tenir la pilota, el control i generar ocasions. No renunciarem a ser el que som perquè vingui un equip que juga com nosaltres.”

 

La tornada de Pep Guardiola

“Pep ens va marcar a tots. Hi ha un abans i un després. El futbol l’entenem d’una manera diferent des que va passar per aquí. Va canviar la història d’aquest club. A mi, personalment, em va donar una oportunitat després de no jugar al Manchester United, m’ho va donar tot. Tenim el millor concepte possible i en guardem un grandíssim record.”

 

Guardiola o Luis Enrique?

“Comparar és molt díficil. Si comapres els dos primers anys crec que es guanyen els mateixos títols, dos triplets, lligues…A nivell personal també. Amb els dos sempre m’he dut molt bé. A nivell de l’entrenador, la relació amb Luis és molt bona i està aportant moltes coses. Vam venir d’una etapa amb Tata, on l’equp estava en baixa forma i Luis ho va reactivar, igual que va fer Pep el 2008. Les èpòques són semblants, ells com entrenadors també tenen similituds. Esperem estar el màxim temps possible a les ordres de Luis Enrique.”

 

Guardiola pot fitxar algun jugador del Barça?

“Va ser aquí, però ara té un altre projecte importantíssims, que és el City. És normal que un club, a més amb la capciat econòmica que té, es fixi en jugadors del Barça. no m’estranyaria, però no ho sé personalment, que intentés fitxar algú d’aquí, en té tot el dret del món. Tot i que es consideri del Barça i hagi estat aquí, pot tocar un jugador del Barça, només faltaria.”

 

La primera posició del grup

“És clar que hi pensem, ens volem classificar primers. Demà seria un pas de gegant, però ens en quedaran d’altres. El partit de demà serà molt important i ens hem de centrar en ell, serà clau.”

 

Allargar la carrera al Barça

“Em marco sempre reptes a curt, mig i llarg termini. Ho he pensat i és una de les possibilitats, allargar la carrera al Barça, que és el club de tota la vida i el que m’estimo. Parlar de si podré allargar més o menys dependrà de com arribi. L’edat, les cames i el cap et marquen el moment i la motivació és bàsica. A curt termini, en dos anys, vull gaudir molt amb la selecció, tinc ganes de jugar un altre Mundial i intentar guanyar-lo. I quan deixi la selecció ja ho veurem.”

 

El que més li agrada de l’entorn del futbol

“Cada vegada tenim accés a més informació, podem consumir més futbol. Moltes vegades ens queixem dels horaris, però una de les coses que ens ha donat això és poder consumir futbol alemany, anglès, francès. I recordo que anys enrere era molt díficil. Així pots tenir un concepte global del futbol, de les posicions, del nivell d’arreu del món. Per a qui se sent un seguidor és important.”

 

El que menys li agrada de l’entorn del futbol

“En aquest país es parla cada vegada més del que no passa al camp. I si això passa és perquè ven més, i és una tristesa. És el que decideix el consumidor. Les televisions venen el que vol l’espectador.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa