Món Esport
Peterhansel i Benavides, guanyadors del Dakar
  • CA

Stéphane Peterhansel i Kevin Benavides s’han proclamat aquest divendres campions de la 43a edició del Dakar després de protegir els seus respectius lideratges en cotxes i motos en l’última etapa, que ha transcorregut entre els 200 quilòmetres que separen Yanbu i Jiddah.

D’aquesta forma, Peterhansel ha guanyat el seu 14è títol del ral·li més exigent del món, sis en motos i vuit en cotxes. Ha estat, sense cap mena de dubte, la millor forma de celebrar el 30è aniversari de la primera vegada que va assaborir la glòria al Dakar. El francès, amb Édouard Boulanger de copilot, s’havia vist superat per Carlos Sainz i Nasser Al-Attiyah en les tres darreres edicions del Dakar, però enguany ha tornat a la càrrega amb una actuació incontestable: ha dominat la classificació general des de la segona etapa.

Gràcies a la seva regularitat, Monsieur Dakar només ha necessitat una victòria parcial per tornar a regnar després d’una última etapa en què s’ha imposat Sainz. El madrileny, com a mínim, ha acabat amb bones sensacions i ha finalitzat en tercer lloc. La segona posició final ha estat per a Al-Attiyah, que ha acabat a 14 minuts i 41 segons de Peterhansel.

En motos, Benavides ha aconseguit el triomf més important de la seva carrera. Només té 32 anys i la d’enguany era la cinquena edició del Dakar en la qual participava. L’argentí va assumir el lideratge de la classificació general en l’antepenúltima etapa i ja no l’ha deixat escapar malgrat la pressió ferotge de Ricky Brabec, que somiava a repetir el triomf de l’any passat. L’estatunidenc ha guanyat l’última etapa, però Benavides ha gestionat molt bé l’avantatge que tenia i ha acabat amb gairebé cinc minuts de marge. Sam Sunderland ha tancat el podi i Laia Sanz ha finalitzat el ral·li en 17a posició.



Més notícies
Víctor Valdés, durant la presentació amb l'Horta | UA Horta
Valdés deixa l’Horta i podria incorporar-se al projecte de Laporta
Notícia: Valdés deixa l’Horta i podria incorporar-se al projecte de Laporta
Comparteix
L’exporter del Barça marxa del club barceloní amb un balanç de dues victòries, tres empats i cinc derrotes
Joan Laporta, candidat a les eleccions del Barça, durant l'entrevista amb El Món | Jordi Borràs
Laporta, l’únic candidat que vol celebrar les eleccions el dia 24
Notícia: Laporta, l’únic candidat que vol celebrar les eleccions el dia 24
Comparteix
Font i Freixa són partidaris d’ajornar els comicis si no es pot garantir la màxima participació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa