Món Esport
Perilla la Fórmula 1 a Montmeló

La relació entre la Fórmula 1 i el motociclisme a Catalunya podria acabar aviat. El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha avançat en paraules a Rac1 que “podríem reconsiderar si se seguiran celebrant els grans premis de Fórmula 1 i motociclisme a Montmeló”.

Mas Colell ha matisat seguidament que “els contractes són sagrats” i que, per tant, la Generalitat estudiarà abans altres mesures d’estalvi i contenció econòmica. El Conseller, però, ha afegit que, en alguns casos, “hi ha contractes que són més cars de mantenir que no pas de trencar”.

El director replica

Seguidament a aquestes declaracions el director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià, ha explicat que respecte el Gran Premi de Motociclisme s’ha fet un contracte nou i respecte la Formula 1 ara per ara no s’ha renegociat a la baixa. “Tenim un impacte de 130 milions d’euros i prescindir d’això pel país es car. Renegociar no ha de ser sagnant”, ha declarat a Rac1.

Servià, però no ha revelat les pèrdues que ha generat el circuit els darrers anys, només ha confirmat que “la Generalitat té el 80% del Consorci i, i si es perden diners, la Generalitat hi posa el 80% de les pèrdues”. I ha reconegut que la capacitat òptima del circuit és de 140.000 persones i l’any passat la màxima ocupació va ser de 80.000.

Ara bé, també ha matisat que ha diferència de València, a Montmeló “hi ha activitat tot l’any, gairebé cada dia” i “la crisi l’anem superant”. ” És molt diferent a fer un muntatge només per un cap de setmana, com a València”, ha dir Servià.

El País Valencià, referent

El portaveu del govern valencià, José Císcar, va advertir el divendres passat que la política de grans esdeveniments- molt característica durant la presidència de Francisco Camps- “està en completa i profunda revisió”. Císcar va afegir que això implicava “no descartar absolutament res” i que la Generalitat Valenciana es posaria en contacte amb el patró de la F1, Bernie Ecclestone, a fi de renegociar les condicions del contracte que vincula aquest esport amb la capital del País Valencià.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa