Món Esport
Per què el Barça està entre els querellats en el presumpte espionatge a Jaume Roures?
  • CA

Aquest dimarts passat, dia 5 d’abril, Sandro Rosell va declarar com a investigat en la querella presentada pel soci fundador de Mediapro, Jaume Roures, en la qual s’acusa l’expresident blaugrana d’un delicte continuat d’espionatge a través de correu electrònic. Segons va explicar l’empresari de la comunicació, Rosell va aconseguir rebre al seu correu personal, durant els anys 2009, 2010 i 2011, tots els mails entrants i sortints de Roures, amb la corresponent filtració d’informació confidencial.

Alguns dels correus, tal i com va manifestar el mateix Roures, tenien com a protagonistes jugadors, tècnics o directius del FC Barcelona, com Pep Guardiola, Joan Laporta, Ferran Soriano, Marc Ingla o el President d’Honor, Johan Cruyff, entre molts d’altres personatges de l’entorn del club i del món de la comunicació. La querella, però, no va ser presentada només contra l’expresident Rosell, sinó contra Robert Cama -extreballador de Mediapro i actual responsable IT del Barça-, acusat de filtrar els correus a Rosell; Joan Carles Raventós -extreballador de Bonus Sports Marketing (exempresa de Rosell) i actual responsable de les seccions al Barça-; contra el mateix Barça, Bonus Sports Marketing i Socktel Servicios Informáticos (l’empresa de Cama). Però, per què Jaume Roures es querella contra el Barça?

L’activitat d’espionatge per la qual l’empresari de la comunicació va presentar la denúncia es va iniciar, sempre segons Roures, abans que Sandro Rosell accedís a la presidència del club blaugrana a l’estiu del 2010. Roures va comentar que la trama va començar el 2009, amb Joan Laporta a la llotja del Camp Nou, el que significaria que el club català i els seus directius van ser espiats pel llavors exvicepresident Rosell.

Per tant, en aquest primer cas -del 2009 al juliol del 2010-, el Barça va ser víctima del presumpte espionatge perpetrat per Rosell, segons va comentar el soci de Mediapro el dia de l’anunci de la querella. En el segon cas, el Barça va ser coautor de la trama. Des que Rosell va accedir a la presidència, el juliol del 2010, la manera de facturar els treballs per part de Robert Cama va canviar. Fins a aquell estiu, el llavors treballador de Mediapro va facturar la seva feina a Bonus Sports Marketing, per un valor de 60.000 euros, i “a través de l’empresa fantasma creada per a aquest objectiu” (Socktel Servicios Informáticos), segons va comentar Roures.

A partir de juliol de 2010, però, Robert Cama va passar a facturar els seus serveis al FC Barcelona. “En el moment en què Sandro és president, el club signa un contracte amb l’empresa fantasma per 100.000 euros anuals. A més, el Barça ja li havia pagat abans de fer el contracte uns altres 75.000 euros”, va manifestar Roures el 5 de febrer passat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa