Per la via ràpida: la crònica del Barça-PSG

El Barça s’ha classificat per les semifinals de la Champions per vuitena vegada en els últims 10 anys, després de superar el Paris Saint Germain (2-0) al Camp Nou.

Els de Luis Enrique, que ja van passar per sobre de l’equip de Laurent Blanc a l’anada (1-3), n’han tingut prou amb dos gols de Neymar, el primer després d’una gran jugada d’Iniesta (13′) i el segon, de cap, a centrada d’Alves (33′).

Us oferim la crònica del partit, en 5 claus:

1. Control total: El Barça no ha donat cap opció al PSG, i des de Ter Stegen fins a la tripleta atacant l’equip de Luis Enrique ha tingut el control total del partit. En alguns compassos del partit els blaugrana s’assemblaven més al Barça de Pep Guardiola, amb un control total i menys vertical, però els gols precisament han sigut marca de Luis Enrique: de cara a barraca.

2. Neymar: El brasiler necessitava un partit així, amb un doblet, i moltes jugades de cara a l’afició que ha omplert una nit més el Camp Nou. L’1-0 ha arribat abans del primer quart d’hora del partit, després d’una jugada brillant, espectacular, meravellosa, genial, sensacional, del mag Andrés Iniesta. S’ha pixat tot sol mig equip del PSG i li ha fet una passada letal a Neymar, que ha driblat el porter rival per sentenciar l’eliminatòria. El segon gol l’ha tornat a fer el brasiler, aquest cop de cap, després d’una bona centrada d’Alves.

3. Recital: Es podria parlar del millor partit de l’era Luis Enrique. No seria exagerat. Realment el Barça ha fet un partit brillant, digne dels que s’acabaran recordant al final de la temporada. I en un escenari idoni: a casa, davant una afició totalment entregada, i contra un bon rival tot i que no ha estat a l’altura de la grandiositat del club català, que ha passat la mà per la cara del PSG tant en l’anada (1-3) com a la tornada. El Barça arriba fort a les semifinals. La vuitena en 10 anys. És l’equip a evitar. Berlín, avui més a prop.

4. Descans: El partit ha sigut tan favorable al club blaugrana que Luis Enrique fins i tot ha pogut donar minuts a jugadors menys habituals com ara Pedro i Sergi Roberto, que han entrat per Luis Suárez i Busquets, respectivament. El tècnic asturià també ha canviat Iniesta per Xavi, que ha entrat a la segona meitat per mantenir el control del partit. El proper partit és només d’aquí a quatre dies, contra l’Espanyol a Cornellà -aquest dissabte a les 16:00-, i Luis Enrique vol arribar-hi amb els jugadors frescos.

5. Rivals: El Bayern de Munic és el primer possible rival del Barça a les semifinals. Els de Pep Guardiola han destrossat el Porto (6-1) i han remuntat el 3-1 de l’anada. Els partits de demà certificaran quins són els altres dos possibles rivals dels blaugrana. El Reial Madrid rep l’Atlètic de Madrid (0-0 a l’anada) i la Juventus intentarà fer bo al camp del Mònaco l’1-0 de l’anada.