Món Esport
Pep Guardiola, ‘recordman’ a Anglaterra i Europa
  • CA

Els afeccionats del Manchester City han hagut d’esperar una temporada per veure en acció l’equip que pretenia construir Pep Guardiola. Un any després de l’arribada del tècnic català, un curs després de la seva primera experiència a Anglaterra, el de Santpedor ha aconseguit que el seus jugadors posin en pràctica el futbol dissenyat en base als seus mètodes i a les seves creences. Guardiola ha aconseguit transmetre i consolidar els seus conceptes per fer del Manchester City, en l’actualitat, l’equip més atractiu d’Europa.

Els skyblue han fet un gran pas endavant en relació a la temporada passada, un any de transició entre l’equip de Manuel Pellegrini i el de Guardiola, i ara gaudeixen d’un joc reconeixible de cap a peus i de fàcil vincle amb la bandera del futbol posicional estimada per l’exentrenador del Barça i del Bayern de Munic. I aquest projecte, representat i liderat a la gespa per futbolistes com David Silva o Kevin de Bruyne, és el que ha dut el Manchester City a sumar 21 victòries en els 22 partits oficials d’aquesta temporada.

 

Els citizen lideren, amb puny de ferro, la classificació de la Premier League i la fase de grups de la Lliga de Campions. Els del Greater Manchester només han deixat escapar dos punts en les 15 jornades disputades a la competició anglesa, un sol empat que els iguala amb el Tottenham Hotspur en la llista dels millors inicis de la història. 14 victòries i un empat -amb l’Everton- en 15 partits, assolint el mateix registre signat pels Spurs en la temporada 1960-61, un any en el qual l’equip del nord de Londres es va proclamar campió. Si el City aconsegueix sumar un o tres punts davant el Manchester United, el proper diumenge a Old Trafford, Guardiola es convertirà en l’entrenador amb el millor inici de la història de la competició, superant aquell Tottenham de Bill Nicholson, que caigué derrotat a l’estadi del Sheffield Wednesday en la jornada 16.

L’entrenador català, ferm defensor de la democràcia i de la llibertat dels presos polítics -llueix el llaç groc a la solapa en cada partit-, gaudeix plenament, un any després d’aterrar a les illes britàniques, d’un equip que meravella Europa i que embadaleix els afeccionats del futbol. Guardiola torna a ser el més admirat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa