Passes importants del Sevilla i la Juventus a la Champions

El Sevilla i la Juventus han aconseguit vèncer en els seus dos compromisos corresponents a l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Tot i això, els de Jorge Sampaoli encara no ho tenen fet, ni de bon tros, ja que han aconseguit una victòria per la mínima davant el vigent campió de la Premier League, el Leicester City (2-1), que s’ha presentat al Sánchez Pizjuán amb la necessitat de fer un bon paper a la Champions per oblidar el seu mal camí a la lliga.

I els de Ranieri han fet setanta minuts molt dolents. Tancats al seu terreny de joc, incapaços de sortir del propi camp i sense cap voluntat d’oferir un futbol atractiu, s’han trobat amb un Sevilla potent i preparar per competir al més alt nivell. En només quinze minuts, els de Sampaoli s’haguessin pogut avançar al marcador, però Kasper Schmeichel ha aturat un penal molt mal llançat per Correa i ha posat tensió a un Sevilla que ja havia perdonat la darrera pena màxima a la Lliga. Però els andalusos no s’han rendit i han seguit pressionant la porteria anglesa, aconseguint el primer gol amb una bona rematada de cap de Pablo Sarabia al minut 25.

A la segona part, el Sevilla ha seguit mantenint la intenció de crear perill sobre l’àrea del campió britànic i ha aconseguit, amb tot mereixement, un 2-0 que deixava l’eliminatòria molt de cara pels de Nervión. Després d’una gran jugada de Jovetic, Correa s’ha refet del penal fallat amb una excel·lent definició, batent un Schmeichel venut. Però la Champions és un torneig de fortuna i, en una de les poques contres, el Leicester City ha reduït distàncies amb una assistència de la mort de Drinkwater rematada pel golejador Jamie Vardy. Tot i la insistència local, amb dos remats al pal de Vitolo i Rami, el Sevilla no ha pogut aixamplar el resultat i s’ho haurà de jugar tot al King Power Stadium de Leicester.

La Juventus, molt a prop dels quarts (0-2)

Els de Massimiliano Allegri han fet valer la seva qualitat i experiència en la competició europea per pràcticament sentenciar l’eliminatòria davant el Porto. A l’estadi Do Dragao, els italians han guanyat amb solvència i amb una gran actuació, sobretot del migcampista Miralem Pjanic i del davanter Paulo Dybala que, tot i no sumar cap gol al seu compte particular, s’han posat l’equip a l’esquena i han ajudat a obrir espais en la defensa portuguesa.

L’expulsió absurda del lateral brasiler Alex Telles, amb dues targetes grogues en un minut, ha aplanat el camí d’una Juventus que ja dominava el partit des del primer instant. Ja a la segona part, i després de diverses ocasions molt clares de Dybala i els exmadridistes Khedira i Higuaín, el croat Marko Pjaca ha avançat els bianconeri amb una bona rematada creuada des de l’interior de l’àrea, al minut 72. I dos minuts després, l’exblaugrana Dani Alves, en la primera pilota que ha tocat, ha sumat el segon gol de la Juventus aprofitant una pilota dividida a l’interior de l’àrea. Amb aquest resultat, la Juve ho té tot de cara per ser als quarts de final.