Món Esport
Pacte per reactivar el Comitè Olímpic Català
Vinyals, Figueras i Esteva | Cedida

 

La Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya han signat aquest dilluns l’acord que formalitza un pacte de candidatura única per reactivar el Comitè Olímpic de Catalunya (COC ) i escollir un nou Comitè Executiu.

L’objectiu és posar a punt el COC perquè pugui ser reconegut pel Comitè Olímpic Internacional. El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, ha afirmat que “hem de deixar les estructures d’estat a punt en l’àmbit associatiu privat de l’esport. Avui és un dia històric a favor de la unitat i de tenir una estructura esportiva internacional a punt pel que pugui venir”.

 

El document signat defineix la candidatura conjunta que es presenta a l’elecció dels membres del Comitè Executiu i fixa les condicions sota les quals es desenvoluparà l’acció i la governabilitat del Comitè Olímpic de Catalunya en cas de resultar-ne candidatura guanyadora. En aquest cas, l’acord preveu l’elaboració d’un programa de compliment normatiu que reguli la seva activitat, d’uns nous estatuts per adequar el COC a la Carta Olímpica i al Codi Civil de Catalunya i un pla d’accions a desenvolupar pel COC.

El programa de candidatura inclou fomentar i promoure que totes les federacions esportives catalanes siguin membres del COC; estudiar l’impacte que el reconeixement internacional del COC tindrà per a l’esport català en els àmbits esportiu, econòmic i social; o actuacions internacionals, entre d’altres.

 

El president serà un representant de la UFEC mentre que el vicepresident serà un representant de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes. Gerard Esteva, president de la UFEC, ha assegurat que “hem fet gran la dita olímpica de junts més fort, més lluny i més ràpid”. Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, ha explicat que “la unitat és positiva i bona. Que el món de l’esport estigui reunit reclamant una estructura d’estat tan important, privada, com el Comitè Olímpic de Catalunya és positiu”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa