L’Ajuntament de Badalona ha autoritzat, després del ple celebrat aquest dimarts al vespre, el desbloqueig de la subvenció anual de 900.000 euros per al bàsquet base del Joventut de Badalona. La Penya, que passa per un dels seus pitjors moments -al límit de la liquidació-, rebrà aquest ingrés, que inicialment serà del 50%, com una injecció d’oxigen vital per a la seva salut. El consistori, que ahir va aprovar el desbloqueig per 12 vots a favor (Guanyem, ERC, PDCat-U i EUiA) i 14 abstencions (PSC, PP, C’s i ICV), ha traslladat el pagament a la Fundació Capital Europea del Bàsquet, responsable de gestionar el cànon que els propietaris del centre comercial Màgic Badalona paguen a l’Ajuntament per l’explotació dels seus terrenys. D’aquest cànon en surt la subvenció per al club, però també per a la resta d’entitats basquetbolístiques de la ciutat.

Aquests 450.000 euros (el 50% de la subvenció) serviran al Joventut per poder fer passes endavant i evitar la dissolució, una opció que es plantejarà en l’Assemblea Extraordinària d’accionistes prevista per aquest dijous al Pavelló Olímpic de Badalona. El pagament de l’altre meitat de la subvenció dependrà de la justificació que la Penya faci de l’ingrés aprovat pel ple municipal presidit per l’alcaldessa Dolors Sabater.

 

En total, la Penya espera rebre 2 milions d’euros que li corresponen per contracte, dues partides que procedeixen de dos acords segellats amb el consistori i que segueixent en stand by, a l’espera que es resolguin els dubtes al voltant d’una subvenció cobrada i no justificada per l’entitat durant l’any 2014. En primer lloc, aquests gairebé 900.000 euros de subvenció -gestionada per la Fundació Capital Europea del Bàsquet- i, en segona instància, el patrocini signat amb l’Ajuntament per valor d’1,2 milions d’euros anuals.

La Penya i l’alcaldessa van renovar i millorar, aquest desembre passat, el contracte de patrocini pel qual l’Ajuntament pagarà a l’entitat verd-i-blanca 4,8 milions d’euros durant quatre anys (1,2 milions per temporada). Els tècnics de la casa de la vila van considerar que els impactes mediàtics que el Joventut facilita a la ciutat de Badalona, a través del bàsquet ACB, mereixien una aportació econòmica extra per al club, però el fre dels ajuts financers a la societat esportiva també ha paralitzat el pagament d’aquest patrocini. Sabater, però, ha reiterat que aquest contracte és “legal, transparent, vigent i està dotat pressupostàriament i signat. Garanteix liquidar deute IBI i viabilitat futura, i la ciutat guanya un actiu social per promocionar valors i la ciutat arreu.”Nou comentari