Món Esport
Obligats a guanyar sense Messi (16:15h)
  • CA

Amb Messi de baixa, una part important de responsabilitat en el bon joc blaugrana i en el resultat final dels partits recau sobre Neymar Jr. Probablement sense voler-ho, i sense que Luis Enrique li hagi demanat explícitament, el brasiler se sent obligat a substituir el seu company i amic Leo, a rendir per sobre les seves possibilitats per mirar de tenir el mateix pes específic del davanter argentí en la resolució d’enfrontaments, una llosa que -no sempre en les mateixes condicions- ha pesat sobre Neymar més del què el mateix Messi hauria volgut.

Fer oblidar la baixa de Messi és una tasca pràcticament impossible d’aconseguir. El ’10’ blaugrana, ara més que mai, lidera un Barça rendit als seus encants de tot terreny, el fa córrer per aprofitar els espais lliures, el calma quan necessita pausa i tranquil·litat, el fa moure i desequilibra les defenses rivals amb assistències que ningú és capaç de, ni tan sols, veure. Sense Messi, el Barça és un altre equip, un conjunt absolutament nou, d’un altíssim nivell, però sense la figura que el converteix en únic. El Barça de Messi s’assembla molt poc a qualsevol altre Barça possible, tot i repetir els deu jugadors de camp restants.

 

Aquest dissabte, els de Luis Enrique visiten El Molinón (16:15 hores) -un camp ben conegut pel tècnic- amb l’obligació de vèncer i endur-se els tres punts per seguir prop del Reial Madrid, el líder de la Lliga. L’asturià ha tornat a deixar fora de la convocatòria, per quarta vegada consecutiva, Aleix Vidal. El de Puigpelat s’ha quedat a Barcelona i no ha viatjat amb els companys per enfrontar-se a l’Sporting de Gijón, en una maniobra que ja no es pot considerar una casualitat. L’extrem dret reconvertit a lateral ha deixat de ser la competència de Sergi Roberto i, ni tan sols n’és el seu suplent en el cas que el de Reus hagi de ser substituït durant els partits.

Qui segueix essent dubte per al partit d’aquest dissabte és Sergio Busquets. El migcampista de Badia va haver de marxar del terreny de joc per una indisposició gastrointestinal i encara no està del tot recuperat. Luis Enrique ja va admetre ahir que compta “amb Mascherano, Sergi Roberto, Rakitic i André Gomes per si cal suplir a Busi”, amb la qual cosa no es pot descartar una disposició tàctica similar a la realitzada a Leganés, el dissabte passat, amb tres defenses i dos migcentres com Rakitic i Iniesta.

 

En les posicions més ofensives, la lògica i les proves utilitzades en els darrers enfrontaments fan pensar que Arda Turan ocuparà el lloc de Lionel Messi, per davant del famós quart davanter incorporat a finals del mercat d’estiu: Paco Alcácer. El golejador de Torrent va disputar uns minuts a Butarque a la posició de Luis Suárez, la mateixa que va ocupar en la tercera jornada davant l’Alabès, al Camp Nou. Les poques setmanes que duu entrenant amb l’equip encara generen dubtes alhora de valorar-lo com a possible recanvi per als homes teòricament de banda. El partit davant el Mönchengladbach, el proper dimecres, obliga a Luis Enrique a seguir apostant per les rotacions.

 

L’aposta d’El Món: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Mathieu, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rakitic, Denis Suárez; Arda Turan, Luis Suárez, Neymar Jr.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa