Números que qüestionen una censura

El mercat de fitxatges es comença a moure. Com cada any per aquestes dates rumors de tota mena giren entorn els grans clubs i les seves incorporacions. Enguany, l’Eurocopa representa el millor escenari perquè els nous cracks es mostrin i els cercatalents apuntin. Malgrat aquest panorama, l’actualitat blaugrana sembla estar en una altra òrbita. La junta de Joan Laporta afronta un futur imprevisible que sembla deixar en stand by la planificació de la temporada 2008-09. Alguns noms propis marquen, aquests dies, l’actualitat blaugrana però, malauradament, pocs d’ells representen reforços de cara la temporada vinent.

El dia 6 de juliol els socis blaugranes apostaran per la continuïtat o la renovació en un procés que s’escalfa dia rere dia. Entre especulacions entorn la figura de Sandro Rossell, el “Visca Catalunya lliure” d’aquest cap de setmana de Joan Laporta i els darrers moviments d’Oriol Giralt per reforçar la seva moció de censura, el Singular Digital analitza el palmarès i la trajectòria d’un club amb 109 anys de vida però amb una història que sovint s’oblida.

En poc més d’un segle, el Barça ha guanyat un total de 92 títols oficials. En aquests anys, el mandat més extens i representatiu és el del president Josep Lluís Núñez que es va allargar durant 22 anys. Núñez va aconseguir un total de 30 títols durant la seva presidència, quelcom que es tradueix en un promig d’1,36 títols durant aquells anys. D’aquests els més destacats són 7 lligues i una copa d’Europa.

Als números del president Núñez cal afegir, però, els següents matisos. En els primers cinc anys de mandat (1978-83) no es va aconseguir cap lliga i, fins l’arribada de Johan Cruyff (l’any 1988), el seu balanç era força pobre. Malgrat els 9 títols “menors” (Copa del Rei, Supercopa d’Europa, Recopa, Copa Catalunya, entre d’altres) del Barça durant aquells 10 anys, abans de l’arribada de Cruyff, el Barça de Núñez només havia aconseguit una lliga i cap copa d’Europa. Es pot dir que no va ser fins l’arribada del tècnic holandès quan aquell equip va començar a rutllar.

Ha plogut molt des d’aquells anys i el soci blaugrana les recorda de tots colors. L’any 2003 Joan Laporta arriba a la presidència del club català. Malgrat un inici irregular, el promig de Laporta s’escenifica amb els següents números. En cinc anys Laporta ha aconseguit dues lligues que contrasten amb aquells cinc primers anys en blanc del nuñisme. Per altra banda, mentre Nuñez va aconseguir una Copa d’Europa en 22 anys, Laporta ja n’ha sumat una a les vitrines del Camp Nou en un lustre. L’efectivitat de Laporta supera també a la de Núñez en el conjunt de les competicions. L’actual mandat ha aconseguit aglutinar 8 títols amb un promig d’1,6 que supera l’1,36 de l’era Núñez, tenint en compte el pobre balanç de la primera dècada d’aquest president.

LLIGA (desde temporada 1928-29, primera edició)


LAPORTA 5 ANYS

2 Lligues en 5 anys………promig de 0,4

NUÑEZ 5 ANYS (1978-83)
0 Lligues en 5 anys………promig de 0,0

NUÑEZ 10 ANYS (1978-88, es a dir ABANS DE JOHAN)
1 Lligues en 10 anys………promig de 0,1

NUÑEZ 22 ANYS (total mandat)
7 Lligues en 22 anys………promig de 0,31

HISTORIA DEL BARÇA
18 Lligues en 80 anys………promig de 0,22

COPA D’EUROPA (desde temporada 1955-56, primera edició)

LAPORTA 5 ANYS
1 Champions en 5 anys

HISTORIA DEL BARÇA
2 Champions en 53 anys

TOTAL TITOLS OFICIALS (Lliga, Copa Rei, Supercopa espanyola, Copa de la Lliga, Champions, Recopa, Uefa-Fires, Supercopa d’Europa, Copa Llatina, Copa Campionat o Copa Catalunya)

LAPORTA 5 ANYS
8 titols en 5 anys………promig de 1,6

NUÑEZ 5 ANYS (1978-83)
5 titols en 5 anys………promig de 1

NUÑEZ 10 ANYS (1978-88, es a dir ABANS DE JOHAN)
9 titols en 10 anys………promig de 0,9

NUÑEZ 22 ANYS (total mandat)
30 titols en 22 anys………promig de 1,36

HISTÒRIA DEL BARÇA
92 titols en 109 anys………promig de 0,84

Més informació

Nou comentari