Món Esport
Les noves dates oficials dels Jocs Olímpic de Tòquio

Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 se celebraran del 23 de juliol al 8 d’agost de l’any 2021, mentre que els Jocs Paralímpics seran del 24 d’agost al 5 de setembre, segons ha confirmat aquest dilluns el Comitè Olímpic Internacional. D’aquesta manera, el comitè organitzador de l’esdeveniment manté pràcticament les mateixes dates previstes per a aquest 2020, ajornades finalment per l’amenaça del coronavirus, i la cita es continuarà celebrant a l’estiu.

Amb aquest anunci, produït pràcticament una setmana després que s’acordés l’ajornament per un any dels dos esdeveniments, tanca el debat que s’havia generat davant la possibilitat de traslladar-los a la primavera de 2021. De fet, el Comitè Organitzador de Tòquio 2020 ha mantingut aquest dilluns una reunió per intentar dilucidar quines són les noves dates de l’esdeveniment per al 2021 i ha recalcat que hi havia “opinions” i “avantatges i desavantatges” sobre aquestes dues possibilitats.

No obstant això, encara que des d’aquest comitè organitzador han advertit que no s’havien fixat “dates específiques”, una hora després s’han anunciat les noves de manera oficial després d’una videoconferència entre Thomas Bach, president del COI, Yoshiro Mori, president de Tòquio 2020, Yuriko Koike, governadora de Tòquio, i Seiko Hashimoto, ministre Olímpic i Paralímpic japonès.

Aquesta decisió s’ha pres en base “a tres consideracions principals i en línia amb els principis establerts pel Comitè Executiu del COI el 17 de març de 2020 i confirmats en la seva reunió d’avui dilluns”, ha assenyalat en un comunicat l’organisme que presideix Thomas Bach, que ha apuntat que totes aquestes consideracions han estat “secundades per totes les Federacions Internacionals d’Esports Olímpics d’Estiu i tots els Comitès Olímpics Nacionals“.

Així, a l’hora de fixar la nova data s’ha tingut en compte “protegir la salut dels atletes i tots els involucrats; salvaguardar els interessos dels atletes i de l’esport olímpic; i el calendari esportiu internacional global”. “Aquestes noves dates donen a les autoritats sanitàries i a tots els involucrats en l’organització dels Jocs el temps màxim per combatre un panorama en constant canvi i amb la interrupció causada per la pandèmia del coronavirus“, ha sentenciat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa