“No creiem que en un procés electoral hi valgui tot”

La cursa electoral enfila la seva recta final i el tall de les signatures ha deixat ja diversos candidats enrere. No és el cas de Sandro Rosell, a qui les enquestes situen com a principal candidat a substituir Joan Laporta al capdavant del Barça. Potser per aquest fet en els darrers dies s'ha vist al centre de l'actualitat mediàtica. Rosell assegura que no respondrà "ni a rumors ni a especulacions malintencionades" i que davant de la "difamació", ha actuat de forma "contundent".

Segons les signatures presentades seran finalment quatre els candidats. Com veu a partir d’ara la cursa electoral?
Les signatures són la primera enquesta real però res més que això. Demostren una intenció, res més que una intenció. Per tant, hem de tenir una mentalitat positiva però treballant com si tot tornés a començar. Als que han confiat en nosaltres els hem de seguir demostrant que sabem, volem i podem portat a terme el projecte en el que confien. I als que de moment no ens donen suport, o tenen dubtes, els hem de convèncer de les nostres propostes i que l’eslògan “Tots som el Barça” és realment l’objectiu final que persegueix la nostra candidatura.

Què diria a aquells que l’acusen de ‘continuista’?
No ens preocupa si ens titllen de continuistes o de rupturistes. És evident que segons qui parla li convé col·locar-nos a una banda o l’altra. Si som conseqüents amb el nostre eslògan – Tots som el Barça – no podem aturar-nos en les divisions – els famosos ismes – i el que busquem és trobar els punts de concordança i no els que ens separen.

Què cal canviar i què cal deixar intacte de la junta actual?
Es por parlar de canvi o es pot parlar d’evolucionar, de millorar. Qui no evoluciona s’estanca i això seria molt negatiu pel nostre Club. És cert que la trajectòria esportiva del Club és impressionant. Ens ha costat molt arribar a on som ara però mantenir-se sempre s’ha demostrat que és més difícil. Ara bé, creiem que hi ha molts aspectes a millorar i, per sobre de tot, volem potenciar l’atenció als socis.

Els èxits esportius d’aquest Barça són responsabilitat de Joan Laporta?

Els èxits esportius són conseqüència del treball de molta gent i s’han construïts gràcies a les decisions encertades de molts barcelonistes amb idees molt diferents però als que unia el seu amor pel club. Nosaltres mateixos, podem tenir el legítim orgull d’haver aportat el nostre granet de sorra per canviar la dinàmica esportiva negativa gràcies a l’arribada de grans jugadors com Ronaldinho, Deco o Eto’o.

Què queda de la idea original d’aquell projecte Laporta del qual vostè en va formar part?

Precisament el nostre projecte busca mantenir allò que s’ha respectat del projecte inicial, i que ens va fer guanyar les eleccions l’any 2003, i fer tot allò que ha quedat pendent o s’ha perdut pel camí. Es parlava d’un Barça més proper al soci i creiem que això és encara una prioritat pendent. Es parlava de reduir el deute i, desgraciadament, encara tenim aquest problema que no ens dóna la suficient tranquil·litat per afrontar el futur amb garanties. També és evident que la nostra proposta passa per un estil de presidència i representativitat radicalment diferent.

Va ser el primer membre d’aquella junta en dimitir. Què ha fallat en aquesta etapa?
L’any 2003 érem un grup de socis, amb grans idees i molta empenta, però no estàvem prou cohesionats, érem més aviat un conglomerat de gent. Teníem molta il·lusió però no formàvem un vertader grup. Per això, ara mateix, estic tan orgullós del grup que hem format. Si el dia 13 guanyem les eleccions, tenim gent molt capaç de dirigir les diferents àrees del club i, sobretot, fer-ho tenint una gran visió d’equip i del projecte col·lectiu que volem portar a terme.

És possible dirigir el Barça deixant al marga la política?
No només és possible sinó que és imprescindible. El catalanisme forma part de l’essència del FC Barcelona però s’ha de viure d’una manera integradora – mai excloent – universal i compromesa amb el territori i la seva gent. Hem d’aconseguir que el FC Barcelona sigui un element aglutinador al voltant d’uns valors compartits per tothom.

I com veu els darrers posicionaments polítics de Laporta?
La nostra voluntat és aconseguir que un nombre més gran de socis i barcelonistes se sentin correctament representats pel seu President. Aquest proposta figura en el nostre projecte i, si els socis ens donen el seu suport el proper dia 13 de juny, farem tot el possible per aconseguir-ho.

Com defensarà tot allò que representa aquest club a nivell identitari en cas d’arribar a la presidència?
Volem ser fidels al nostre eslògan –Tots som el Barça– i, per tant, defensarem el valors que són propis de la nostra societat: catalanisme, tolerància, integració, universalitat, treball, responsabilitat i el màxim respecte al sentiment barcelonista i a les diferents maneres de viure’l i expressar-lo.

Des de certs sectors s’ha subratllat que el fet que vostè sigui fill d’un dels fundadors de CiU pot influenciar en la seva manera d’entendre i gestionar el club…
És un motiu d’orgull que el meu pare fos un dels fundadors de CiU i que ajudés al procés de democratització del país i que, també, fos gerent del Club sota la presidència de Montal. Aquest orgull, però, res té a veure amb actuals vinculacions polítiques. Insisteixo en els valors globals abans expressats que no hi entenen de partits o de tendències polítiques.

La campanya ha començat i els retrets també…
Parlar clar és aportar idees i projectes i això és el que el soci del FC Barcelona busca. No serà el nostre estil repassar el passat ni criticar els altres candidats.

Els altres però ho fan. Ha començat a emprendre actuacions legals per fer front a les acusacions d’Ingla sobre el cas de la hipotètica investigació per frau oberta per la fiscalia de Brasil. Quina serà la seva defensa?
La demanda contra el Sr.Ingla ja està presentada. No tinc cap problema, com ja he fet en repetides ocasions, en explicar la situació concreta que s’ha produït al Brasil, però crec que l’estat de dret i la presumpció d’innocència obliguen a demostrar que allò que es diu és cert, no a haver-se de defensar de falses acusacions. És molt fàcil escampar rumors malintencionats, per això mateix, en el moment en que es creuen els límits, i el Sr.Ingla va fer-ho, hem d’actuar amb contundència en defensa de la nostra honorabilitat i, també, per garantir al soci un procés electoral amb joc net i en el que es parli de coses certes i no de falsedats.

També se’l va acusar d’estar darrera Oriol Giralt i la moció de censura a Laporta…
Com li acabo de dir, no fomentarem la divisió sempre que estigui a la nostra mà. No respondrem ni a rumors ni a especulacions malintencionades que busquen rèdits electorals. Tenim un projecte extens i qualificat i volem dedicar totes les nostres energies a explicar-lo als socis.

Hi ha més retrets. Laporta, en el seu llibre, també el va acusar de voler cobrar comissió amb el fitxatge de Ronaldinho…
Estic palpant de forma clara que el soci està veient les actituds i les accions que cada persona li proposa. Tal com ja vam dir, el dia que l’actual President deixi el seu càrrec emprendrem les accions legals oportunes. Davant els rumors i els comentaris malintencionats hem callat però davant la difamació hem actuat de forma contundent per respecte al soci i a nosaltres mateixos. No creiem que en un procés electoral hi valgui tot.

Creu que és viable mantenir un càrrec de la transcendència del de president del Barça sense perdre els papers?
Queden pocs dies per les eleccions i tenim moltes propostes per fer als socis. Volem dedicar les nostres energies a fer-ho. L’únic que li diré és que molts socis ens han expressat la seva voluntat de veure un estil de presidència diferent i en el que ens hi sentim plenament confortables.

I fer compatible aquest càrrec amb una empresa de màrketing esportiu?

Molt abans de que es pogués parlar de possibles incompatibilitats ja vaig anunciar que vendria la meva empresa si sortim elegits. La raó essencial és poder dedicar tot el temps i energies a la gestió del Club. Per altra banda, crec que la meva experiència de més de 15 anys en aquest món m’ha permès tenir una xarxa de contactes que pot ser de gran profit pel Club i per a la seva gestió diària. Dit això, aquesta empresa és la mateixa que tenia el 2003 i llavors, els que ara ho critiquen ho veien com un valor afegit.

En l’àmbit esportiu ell darrer debat gira entorn al futur de Zlatan Ibrahimovic. Què pensa fer amb el jugador si arriba a la presidència?
Creiem que el coneixement que el Pep Guardiola té de la plantilla, i de les necessitats per millorar-la de cara a la propera temporada, són els elements que ens han d’ajudar a prendre aquesta decisió si el proper 13 de juny guanyem les eleccions. Per tant, si el soci ens donés el seu suport, el dia 14 ens seuríem a parlar amb el Pep i començaríem a dissenyar el futur.

Més informació: Especial eleccions F.C Barcelona

Nou comentari