L’empat del Barça, gràcies al 0-0 de l’anada, ha pogut classificar per quarts de final l’equip de Guardiola. No ha estat fins a la segona part que el Barça ha marcat el primer dels gols que han sentenciat el partit contra l’Athlètic. Els de Guardiola han hagut d’esperar fins a 15 minuts del final per veure com Abidal marcava, després de moltes jugades de control dels blaugrana. Però la felicitat no era definitiva perquè a pocs minuts del final Llorente ha posat la por al cos al Barça amb un gol que carregava d’esperança l’equip de San Mamés.

Amb l’entrada d’Iniesta el joc del Barça ha tornat a brillar com en els partits importants, però el gol no arribava. L’afició de l’Athlètic ha estat exemplar durant tot el partit, i de fet, fins l’últim minut han estat esperant el miracle del gol definitiu que els hauria classificat.

Els blaugranes han sabut patir i defensar-se de l’empenta dels lleons, que han rugit fins a les darreres circumstàncies i han caigut, com a mínm, amb honor.