Món Esport
Nikola Mirotic, MVP de la Lliga Endesa
  • CA

Nikola Mirotic, l’aler pivot montenegrí del Barça, ha estat escollit el jugador més valorat (MVP) de la Lliga Endesa per segona vegada en la seva carrera. El primer cop ho va fer vestit de blanc, la temporada 2012-2013, però aquest cop, de blaugrana, ha superat amb escreix els registres assolits aquell curs. El de Podgorica ha signat uns promitjos espectaculars, gariebé impossibles d’imaginar, amb 19,5 punts per partit, 5,7 rebots i, ni més ni menys que 24 de valoració. Cal destacar que, normalment, un MVP de l’ACB en té prou amb una mitjana d’uns 15 o 17 punts de valoració per partit per obtenir aquest premi, però Mirotic ha destrossat aquests registres.

Des del primer dia com a culer, l’aler pivot montenegrí ha deixat clar que és una autèntica estrella, el millor jugador de totes les lligues europees, i ha culminat partits d’escàndol. El 13 d’octubre del 2019, davant el València al Palau Blaugrana, Mirotic va aconseguir els millors registres en un únic duel: va anotar 33 punts, el seu màxim en un partit de Lliga, va recollir cinc rebots, va repartir 6 assistències i va robar 5 pilotes. Amb tot, va sumar 43 punts de valoració i, malgrat que aquesta ha estat la seva millor exhibició aquesta temporada, han estat moltes les que han anat en aquesta línia i en cap partit ha sumat menys de 10 punts.

Així, Mirotic es converteix en el segon MVP de l’ACB del Barça. El primer va ser el mític Juan Carlos Navarro la temporada 2005-2006 i han hagut de passat 14 cursos fins a poder reeditar una gesta igual. El domini del montenegrí sobre tots els rivals durant tota la Lliga havia de ser recompensat amb aquest guardó i no hi ha hagut cap sorpresa. Cal destacar que Mirotic també ha estat escollit per ocupar una de les cinc places del quintet ideal de la competició, on també hi és Klemen Prepelic, del Joventut de Badalona. Campazzo, del Madrid, Bouteille, de l’Unicaja i Shermadini, del Tenerife, completen l’equip. 

Mirotic ha expressat sorpresa i agraïment després de rebre el premi, que ha compartit amb els seus companys del Barça amb un bany inesperat a la piscina de l’hotel de concentració de València, on demà disputaran la semifinal de l’ACB davant el Burgos. El montenegrí ha reflectit l’alegria de rebre el guardó d’MVP al seu rostre i així ho ha explicat: “Ha estat una bona sorpresa, m’ha alegrat el dia. Es pot veure en el meu somriure”. Tot i això, no s’ha oblidat del més important i ha declarat que vol “tornar a la piscina amb el títol de la Lliga Endesa”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa