Neymar Jr, condemnat per frau fiscal al Brasil

El davanter blaugrana haurà de pagar 46 milions d'euros al ministeri fiscal del seu país, per evasió d'impostos

La Receita Federal (agència tributària) de Rio de Janeiro ha condemnat Neymar da Silva Santos Jr a pagar 188,8 milions de reals (46 milions d’euros) a la mateixa hisenda per un frau fiscal continuat amb el pagament del seu IRPF. La investigació conclou que el davanter del Barça ha estat ometent el pagament total del seu rendiment econòmic des que jugava amb Santos, continuant amb el seu contracte al FC Barcelona i amb la marca de roba Nike.

Aquests 46 milions d’euros que haurà de pagar Neymar Jr corresponen al pagament d’impostos atrassats, és a dir, tota la suma de diners que ha deixat de declarar durant els últims cinc anys, els interessos per aquest endarreriment i una sèrie de multes, també vinculades a aquest pagament no efectuat. Segons la decisió de l’agència tributària brasilera, el blaugrana va utilitzar les seves empreses Neymar Sport e Marketing, N&N Consultoria i N&N Administração de Bens per deixar de pagar, com a mínim 15,5 milions d’euros entre els anys 2012 i 2014. 

La investigadora fiscal del cas, Claudia Develly Montez, assegura que “analitzant-se els actes i negocis portats a terme pel contribuent, les tres empreses mencionades i els seus socis, és possible confirmar que es van practicar negocis jurídics simulars i fraudulents”. Segons el diari Folha do Sao Paulo, les multes ascendeixen a 125,2 milions de reals (30,5 milions d’euros).

Nou comentari