Món Esport
L’NBA reprèn els play-off després d’establir una coalició de “justícia social”
  • CA

L’NBA i l’Associació de Jugadors (NBPA) han emès un comunicat aquest divendres per confirmar que els play-off pel títol es reprendran aquest dissabte després de la vaga dels jugadors per protestar contra el racisme i la brutalitat policial als Estats Units. Michele Roberts, directora executiva de l’NBPA, i el comissionat de la millor lliga de bàsquet del món, Adam Silver, han resolt el retorn de la competició aquest divendres. “Totes les parts han acordat continuar amb els partits dels play-off de l’NBA a partir del dissabte 29 d’agost”, han comunicat.

Tant els jugadors com la competició s’han compromès a establir “immediatament” una coalició de “justícia social” integrada per representants de jugadors, entrenadors i governadors i centrada “en diversos temes com per exemple l’augment de l’accés a la votació, la promoció del compromís cívic i la defensa d’una significativa reforma policial i de la justícia penal”. A més, “a cada ciutat en què hi jugui una franquícia de l’NBA, els propietaris dels equips continuaran treballant amb els funcionaris electorals locals per convertir les instal·lacions en un lloc de votació per a les eleccions generals del 2020 amb l’objectiu de permetre una jornada segura en les comunitats vulnerables al coronavirus”.

“La lliga treballarà amb els jugadors i els seus socis de transmissió per crear i incloure anuncis publicitaris en cada partit dels play-off dedicats a promoure la participació cívica en les eleccions nacionals i locals. Aquests compromisos arriben després de mesos de col·laboració estreta al voltant del disseny d’un entorn segur i saludable per reprendre la temporada i proporcionar una plataforma per promoure la justícia social i l’apoderament econòmic de la comunitat negra”, ha finalitzat el comunicat conjunt.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa