Món Esport
L’NBA apostarà per la creativitat per salvar la temporada

L’NBA no veu possible, ara per ara, un escenari que no contempli que la temporada 2019/20 tingui un campió. La millor lliga de bàsquet del món està estudiant l’evolució de la pandèmia del coronavirus, però no té cap mena d’intenció de renunciar a acabar la temporada. I està disposada a ser “absolutament creativa” quant al format de competició per aconseguir-ho. Els mitjans de comunicació estatunidencs ja fa dies que asseguren que “només una catàstrofe definitiva” impediria que el curs que va començar el 22 d’octubre del 2019 finalitzi.

El que és evident és que, passi el que passi i fins i tot en els escenaris més optimistes, la temporada regular ja no podrà acabar-se amb normalitat. El periodista del New York Post Marc Berman ha assegurat aquest dimarts que una de les opcions que contempla l’NBA és que cada franquícia arribi a jugar uns 70 partits, sis més de la mitjana actual de compromisos disputats per equip (al voltant de 64). Aquesta xifra no obeeix només a un criteri esportiu, sinó que es basa en una justificació econòmica, en una qüestió dels drets televisius.

Pel que fa als play-off, la creativitat encara va més enllà: la millor lliga de bàsquet del món està estudiant la viabilitat de disputar tots els partits sense públic i en una sola seu, quelcom que eliminaria els viatges i permetria que els actors implicats en el torneig gaudissin de totes les garanties sanitàries. Les eliminatòries podrien retallar-se i disputar-se al millor de tres partits en comptes de set. Tot plegat permetria que la temporada 2019/20 no acabés massa temps més tard del previst i, en consideració, el curs 2020/21 es vegi molt menys afectat.

En aquesta contingència, ciutats i estats dels Estats Units sense franquícies com Las Vegas, Louisville, Les Bahames o Hawaii podrien ser les escollides com a seus. Tampoc no es pot descartar, no obstant això, que l’NBA deixi de banda la creativitat i aposti per una opció més conservadora. Sigui com sigui, els dirigents de la Lliga no volen acabar més tard del mes de juliol. Val a dir, no obstant això, que per molts càlculs i estudis que es facin, la imprevisibilitat de la pandèmia del coronavirus impedeix poder predir qualsevol escenari.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa