Món Esport
Nadal i Nishikori lideren el quadre principal del Godó
  • CA

El Barcelona Open Banc Sabadell – 65è Trofeu Comte de Godó ha confirmat aquest dimarts el quadre principal del torneig amb la presència de tres tennistes que són actualment al Top 10 del rànquing ATP, Kei Nishikori, Rafa Nadal i Dominic Thiem, i set Top 20, a més de comptar amb jugadors catalans com David Ferrer i d’altres grans espases internacionals com David Goffin i Richard Gasquet.

Nishikori, guanyador el 2014 i 2015 i finalista l’any passat davant Rafa Nadal, i precisament el manacorí, nou vegades guanyador del torneig barceloní, seran els dos caps de sèrie d’un torneig que tindrà en l’austríac Dominic Thiem o el belga David Goffin com a altres candidats a succeir Nadal. Una llista que, tot i baixar en nombre de Top 10 respecte a edicions anteriors, segueix deixant orgullós el director del torneig, l’extennista i excapità espanyol de Copa Davis, Albert Costa.

 

“Per tenir aquests jugadors cal fer un gran esforç, vivim en un món molt competitiu. En aquest mes que queda pot haver-hi alguna sorpresa més, però estem molt orgullosos”, ha assegurat Costa. I és que, de nou, el gran atractiu serà un Rafa Nadal que, format al RCT Barcelona-1899, serà el gran tenista del Godó. “Rafa un any més tornarà a ser aquí, és el gran reclam del torneig, 9 vegades guanyador. Aquí el públic es torna boig per veure’l, i per a nosaltres és molt important”, ha comentat Costa.

En aquest sentit, ha celebrat que el japonès Kei Nishikori, gran rival de l’espanyol a priori, s’hagi fet seu el torneig. “Comptarem amb Nishikori, viu Barcelona com si fos casa seva i li encanta el menjar de Barcelona, i l’arròs. Ha guanyat dues vegades i l’any passat va perdre la final contra Rafa. L’hem aconseguit fidelitzar i que vingui cada any. Ens deixa molt contents”, s’ha sincerat. “Tenim Dominic Thiem, possible Top 5 en el futur i és important que vingui perquè és un dels jugadors que en el futur tindrà opcions de ser entre els tres o quatre millors del món. També Goffin té una història similar, està en progressió. Aquest torneig pot servir perquè despuntin i tinguin una carrera espectacular”, ha apuntat. 

 

El president del RCT Barcelona-1899, Albert Agustí, ha anunciat com a organitzador del torneig que el Godó és “en camí” de ser reconegut com un esdeveniment “sostenible”, distinció que podria arribar durant el torneig. A més, aquesta 65a edició de l’històric torneig barceloní es veurà en 130 països i tindrà “cobertura total” de televisió. “Hi haurà 47 partits, en les tres pistes de joc, que tindran cobertura televisiva. Tenim TVE, TV3 i Movistar , a més de canals internacionals. El repte és millorar les xifres de l’any passat, de més de 3 milions d’audiència a nivell mundial. Es veurà en 130 països, i de la nostra categoria és el que més audiència té”, ha assegurat Agustí.

 

A més, s’homenatjarà l’australià Martin ‘Marty’ Mulligan amb una rèplica del trofeu com a campió del Godó el 1967. Per la seva banda, el tercer tinent alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha assegurat que està “molt satisfet” de ser en el club en el qual es fa “el millor torneig del món en terra batuda”, a més de destacar la importància del tennis a la ciutat. “El tennis i Barcelona sempre han tingut una relació intensa d’amor o amistat, sempre ha estat ciutat de tennis”, ha assenyalat



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa