Món Esport
Nadal guanya per desena vegada Roland Garros
  • CA

 

Rafael Nadal Parera ha guanyat per desena vegada el torneig de Roland Garros. El manacorí ha tornat a fer història a la pista central de París, la Philippe-Chatrier, guanyant el suís Wawrinka per 6-2, 6-3 i 6-1. Nadal ha posat la directa i ha esclafat el seu rival, celebrant entre llàgrimes la desena victòria del balear al seu trofeu preferit. 

El Rei Sol del tennis ja té 10 trofeus de Roland Garrós: dos més que Max Decugis, quatre més que Bjorn Borg, sis més que Paul Ayme, André Vacherot o Gustavo Kuerten i nou més que Roger Federer o Novak Djokovic. Nadal és l’amo indiscutible de Roland Garros. 

 

El tenista balear compta els títols amb els dits de les dues mans. Des de l’any 2005, Nadal ha mossegat deu vegades l’enciamera francesa. Aleshores París xiulava un jove grenyut amb samarreta de tirants, que cridava i celebrava els punts amb un entusiasme desmesurat.  

Nadal continua cridant a cada punt però ja és part de la litúrgia. S’ha convertit en un senyor: Monsieur París. La gent ja no el xiula i admira una gran icona de l’esport. Tres anys després ha tornat a exhibir la seva grandesa a la pista central del millor torneig sobre terra del món.

Nadal ha passat per sobre de Stanislas Wawrinka amb una solvència insòlita. Ha guanyat el primer set per 6-2 i l’ha desesperat a la segona ronda. La imatge del suís mossegant la bola després d’un punt estratosfèric de Nadal ha estat reveladora. Ha passat a l’atac Wawrinka, servint amb virulència i pujant ràpidament a la xarxa per matar de pressa els punts.

El mallorquí ha aguantat les envestides i ha fet bona la distància inicial del segon set (3-0) per impulsar-se cap a la victòria (6-3). L’agressivitat de tots dos ens ha regalat punts maratonians i impossibles, dignes d’una final de Grand Slam.

El tercer set ha estat un passeig triomfal de Nadal pels Champs Elysées. Ha guanyat 6-1 i ha posat el llacet a una exhibició de poder. Nadal ha aniquilat Stan Wawrinka i s’ha tombat a la sorra de París, tapant-se la cara amb les mans. És la desena vegada que el noi de Manacor es llença sobre la terra batuda de la Philippe-Chatrier, celebrant que la copa dels mosqueters torna a descansar entre les seves mans. Entre llàgrimes, el jove grenyut del 2005 ha guanyat el seu Roland Garros número 10. Nadal ha tornat a fer història a París.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa