Món Esport
Mourinho pacta amb Hisenda i es declara culpable de frau fiscal
  • CA

José Mourinho no serà condemnat a presó per dos delictes de frau fiscal pels quals va ser acusat per la Fiscalia i, finalment, pagarà 800.000 euros a l’Agència Tributària per tal de commutar una pena que podia arribar als dotze mesos. Segons explica El Mundo, l’actual entrenador del Manchester United ha arribat a un acord amb Hisenda per tancar la investigació sobre un presumpte frau de 3,3 milions d’euros als quals s’hi han de sumar dues quotes per la manca de declaració dels seus drets d’imatge, de 225.000 i 236.000 euros.

El frau es va produir durant la seva etapa com entrenador del Reial Madrid i, més concretament, en la declaració de la renda dels exercicis 2011 i 2012. Pel frau dels 3,3 milions d’euros pel qual va ser investigat inicialment, Mourinho ja va abonar 4,4 milions el juliol del 2015, en concepte de quota defraudada i interessos de móra, però Hisenda va reobrir el cas després de la filtració de dades de Football Leaks, en la qual s’hi van descobrir noves trames.

 

Entre aquestes informacions, l’Agència Tributària va descobrir que l’extècnic blanc havia deixat de declarar 461.000 euros pels seus drets d’imatge, també entre el 2011 i el 2012, i que ho havia fet a través d’un entramat empresarial radicat a les Illes Verges Britàniques. Mourinho tenia cedits els drets d’imatge a una empresa de les illes anomenada Koper Services, de la qual n’era propietari a través d’una altra societat, Kataia Trust, amb seu a Nova Zelanda.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa