Món Esport
Motos sense igualtat de gènere
  • CA

El Circuit de Barcelona-Catalunya no viurà el canvi esperat en l’ús de la dona com a “ornament”, tal i com va recomanar l’Ajuntament de Barcelona als organitzadors de les proves de motor, en el proper Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP d’aquest cap de setmana. Segons ha pogut saber El Món, les hostesses seguiran a peu de pista, somrient i subjectant els paraigües que evitaran que els pilots de Moto3, Moto2 i MotoGP es mullin, en cas de pluja, o s’acalorin per les altes temperatures i el contacte amb el sol.

L’Ajuntament de Barcelona va instar els organitzadors de les proves, ara fa tres setmanes, a deixar d’utilitzar la dona per embellir el paisatge a les curses protagonitzades per homes, una petició formulada arran de la polèmica generada per l’ús de les hostesses en el torneig de tenis Comte de Godó, en el qual diverses noies van haver de suportar baixes temperatures i pluja embolcallades amb roba curta.

 

En declaracions a El Món, la regidora de feminismes i LGTBI del consistori, Laura Pérez, admet que, “com que el conveni d’aquest any ja estava signat, no hem arribat a temps per aquest Gran Premi. Teníem un marge de maniobra petit. Veiem imatges que no es corresponen amb els temps que vivim i ho hem d’anar transformant”. Tot i això, assegura que “s’ha de lligar de manera estable, revisar els convenis i establir un marc obligatori que inclogui criteris de paritat, de roba adequada al clima i de possibilitat d’escollir les peces”.

L’Ajuntament vol aconseguir capgirar la situació de les hostesses, no només en l’esport, “per evitar que s’usin com a reclam publicitari pel fet de tenir un cos bonic o a través de crear desig sexual” i ja hi veu símptomes de millora. Això sí, de cara a un futur no immediat: “Amb tothom amb qui hem parlat hem tingut resposta positiva, és força compartit, però falta lligar els criteris amb les empreses subcontractades. Ens hem de recolzar entre tots.”

 

En el cas concret del Circuit de Barcelona-Catalunya i del campionat del món de MotoGP, Laura Pérez assenyala la poca capacitat de decisió de la casa consistorial barcelonina. Els organitzadors del Gran Premi subcontracten empreses externes, que són les que decideixen quines hostesses envien i sota quines condicions. “No sé quina capacitat té el Circuit. Ells ens diuen que subcontracten les empreses, però s’ha d’intentar tenir un control sobre això”, diu Pérez, que es compromet a que, “l’Ajuntament, com a institució, posi els recursos legals per fer-ho viable”.

 

Una veu autoritzada de Dorna, l’empresa organitzadora del mundial de MotoGP, manifesta i sosté, en declaracions a aquest diari, que la companyia sempre ha respectat la normativa dels països on el campionat hi té una prova: “Com fem arreu on anem a córrer, complim la llei”. Tot i les intencions i la bona sintonia per al futur, el proper Gran Premi de MotoGP al Circuit de Catalunya tornarà a deixar, aquest cap de setmana, la imatge de les hostesses amb poca roba i protegint els pilots de les inclemències del temps.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa