Món Esport
MotoGP és un caos sense Marc Márquez
  • CA

El pilot portuguès de KTM Miguel Oliveira s’ha apuntat una sorprenent victòria en el Gran Premi d’Estiria de MotoGP, quan arribava tercer a l’última corba i ha aprofitat els errors de Jack Miller i Pol Espargaró, que es barallaven pel triomf, per a superar a tots dos. Ha estat la primera vegada que un corredor del Portugal aconsegueix vèncer un Gran Premi.

Igual que va ocórrer la setmana passada, una bandera vermella ha partit la carrera en dues. Aquesta vegada ha estat la Yamaha de Maverick Viñales, que ha aconseguit salvar un incident molt perillós. Quan rodava a 220 quilòmetres per hora, han fallat els frens de la seva moto i ha hagut de tirar-se en marxa, afortunadament, sense conseqüències per a la seva salut. La seva Yamaha s’ha estavellat contra les proteccions i s’ha incendiat a l’instant.

Fins a aquest moment, el gran dominador havia estat Joan Mir, que partia des de la tercera posició i de seguida havia capturat el lideratge. El mallorquí ha iniciat una actuació superba i ha aconseguit escapar-se en solitari fins a aconseguir una renda superior als dos segons sobre els seus rivals, quan de sobte ha començat a onejar la bandera vermella. Després de l’obligat pas per ‘boxs’, els pneumàtics de la seva Suzuki ja no han aguantat a la segona part de la carrera, composta per 12 voltes, i s’ha hagut de conformar amb la quarta posició final, veient des de lluny la baralla pel triomf entre Espargaró, Miller i l’inesperat Oliveira.

Espargaró s’ha posat al capdavant mancant sis girs i ha intentat assajar l’escapada, però els seus perseguidors han aguantat fins a arribar a la fatídica última volta. L’espanyol i l’australià han regalat sengles avançaments, però en la corba final els dos s’han anat de llarg, víctimes de les seves pròpies ganes, i han deixat la porta oberta per a l’atent Oliveira, que no ha desaprofitat un regal tan sucós.

Pel que fa a la classificació general, Fabio Quartararo, de Yamaya, es manté al capdavant malgrat la seva tretzena posició. Després de cinc curses disputades en la categoria reina, el francès té 70 punts i avantatja en tres al seu perseguidor Andrea Dovizioso, de Ducati, cinquè aquest diumenge, mentre que Viñales és el millor català, cinquè a 22 del lideratge.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa