Món Esport
Els motius de l’Eurolliga per prendre “la decisió més difícil de la nostra història”

El president i CEO de l’Eurolliga, Jordi Bertomeu, ha confessat que la cancel·lació de la temporada de l’Eurolliga i l’Eurocup a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha estat la “decisió més difícil” en els 20 anys d’història de l’organisme continental. “Sense cap dubte, aquesta és la decisió més difícil que hem hagut de prendre en els nostres 20 anys d’història. A causa de raons que s’escapen del nostre control, ens hem vist obligats a interrompre la temporada més exitosa i emocionant en la història del bàsquet europeu”, ha manifestat després de la reunió telemàtica del comitè executiu de l’Eurolliga.

Bertomeu ha justificat que l’ajornament es produeix després de dos mesos i mig en què les parts implicades han mantingut la seva “determinació” i han esgotat totes les vies possibles “per intentar oferir una temporada completa i única” als afeccionats. “Aquest és el nostre compromís i la nostra passió en cada temporada, i no aconseguir-ho per culpa d’aspectes que van més enllà del control de ningú és el que més ens entristeix”, ha indicat el CEO de l’Eurolliga, que ha destacat que les xifres rècord dels partits els donen més energia per començar a preparar la temporada 2020/21.

El president de l’Eurolliga s’ha considerat “especialment orgullós” de la unió dels clubs, jugadors, entrenadors, àrbitres i afeccionats de l’Eurolliga i l’Eurocup en aquests temps “increïblement difícils”. “Pel coratge en les seves decisions i per les seves generoses contribucions, perquè ens han donat suport i comprès en tot moment“, ha celebrat. Bertomeu ha aclarit que tenien moltes motivacions per reprendre la temporada 2019/20, però ha explicat que en una situació “tan excepcional” han de pensar en la salut de les persones “per sobre de qualsevol altre interès”. “En fer-ho, ens mantenim fidels a les nostres creences i el que defensem”, ha afegit.

En els pròxims mesos, l’Eurolliga tindrà com a única missió treballar per al retorn a la normalitat. “Farem tot el que estigui a les nostres mans per ajudar les nostres comunitats a fer-se més fortes i construir la millor versió de nosaltres mateixos, dins i fora de la pista, per quan puguem reunir-nos amb els afeccionats. Això no és un final, sinó un nou començament“, ha sentenciat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa