Mor un pilot de Moto3 de 19 anys després d’un greu accident al Gran Premi d’Itàlia

Els serveis mèdics no han pogut fer res per salvar la vida de Jason Dupasquier

El pilot de Moto3 Jason Dupasquier, de 19 anys, ha mort aquest diumenge 30 de maig després d’haver patit un greu accident durant la qualificació d’ahir dissabte. El corredor de PrüstelGP va xocar entre les corbes 9 i 10 del circuit de Mugello, al Gran Premi d’Itàlia, i malgrat que els serveis mèdics van intervenir de seguida, ha mort aquest matí. Va ser operat d’urgència, però no se li ha pogut salvar la vida.

Després de l’accident, la Q2 de la categoria va quedar suspesa per bandera vermella i el Dupasquier va ser traslladat d’urgència a l’Hospital Careggi de Florència. Els equips mèdics el van atendre de seguida i va ser sotmès a una cirurgia toràcica, degut a causa d’una lesió vascular. Malgrat els esforços de l’hospital, l’estat del pilot era ja molt greu i aquest matí ha mort després de passar una nit en cuidats intensius.

Aquesta era la segona temporada d’un pilot que tot just començava, competint amb una KTM com a membre del Prüstel GP. El suís, fill d’un expilot de Motocross, ocupava la desena posició del campionat, amb 27 punts acumulats. Havia mostrat una bona progressió durant aquesta temporada, i la seva millor cursa l’havia realitzat a Jerez, aconseguint el setè lloc.

El seu debut va ser al Gran Premi de Qatar, la temporada passada. No va sumar punts però va començar a guanyar experiència amb la qual edificava la base de la seva carrera. Aquest any havia mostrat un òptim progrés, començant a còrrer amb els pilots de davant i sumant punts en les cinc curses que havia disputat. L’afició al motor li venia del seu pare, pilot de motocross.

Més informació

Nou comentari