Johan Cruyff (Amsterdam, 1947-2016) ha mort aquest dijous després de no superar un càncer de pulmó diagnosticat l’octubre passat. El qui fou un excepcional jugador de l’Ajax i, posteriorment, futbolista i entrenador del FC Barcelona, ha traspassat a l’edat de 68 anys.

Segons ha informat el mateix compte oficial de Twitter de l’holandès, l’exjugador i entrenador ha perdut la vida després de lluitar contra un càncer terminal i d’anunciar públicament la seva victòria envers la malaltia. “Estic guanyant el partit 2-0”, va dir el mes de febrer passat.

Johan Cruyff va ser un meravellós jugador, un mitjapunta amb una qualitat exquisida que va dur l’Ajax d’Amsterdam a conquerir la Lliga de Campions en tres ocasions i el Barça a recuperar el prestigi perdut aixecant la Lliga 1973-74.

Com entrenador, l’holandès va revolucionar el futbol. Va liderar el canvi al Barça i va aconseguir que l’equip català tingués un estil definit de joc, una idea que avui dia encara marca la voluntat del club per tenir i cuidar la pilota. Amb els blaugrana va aconseguir quatre Lligues consecutives i la tan desitjada Copa d’Europa, l’any 1992 a Wembley (Londres). Pep Guardiola ha reiterat en diverses ocasions que Cruyff ha estat el seu mentor i referent al llarg de la seva carrera com a jugador i entrenador. “Cruyff m’ha modelat a mi i al Barça”, va manifestar l’any 2011.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa